Vesti iz košarke

Očekujem mnogo bolju igru protiv Mađarske: Srbija slavila sa 38 poena, ali selektorka ukazuje na manje lepe stvari

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2023 23:02
Očekujem mnogo bolju igru protiv Mađarske: Srbija slavila sa 38 poena, ali selektorka ukazuje na manje lepe stvari MN Press

Košarkašice Srbije "slistile" su Slovačku u drugom kolu D grupe Evropskog prvenstva i sada im je potrebna još jedna pobeda da bi odbranu titule evropskih šampionski nastavile direktnim plasmanom u četvrtfinale.

Rivalke nisu imale nikakve šanse protiv "orlica", međutim selektorka Marina Maljković tu je da konstatuje da stvari nisu bile savršene kako se to čini na osnovu konačne razlike od 38 poena. 

"Pobedile smo ali smo pravile greške i veliki protivnici ovo kažnjavaju i to mora da se ispravi što pre.... Želim da vidim mnogo bolju igru, imamo sutra trening u tri i odradićemo trening gde moramo da shvatimo gde je bilo dosta grešaka, bilo je i pozitivnih stvari, ali mora to mnogo bolje", mirno je izjavila žena pod čijom komandom je srpska ženska košarka dostigla nebeske visine. 

Posle dana pauze sledi duel sa selekcijom iz komšiluka, a od ishoda tih 40 minuta zavisi da li će Tina Krajišnik i devojke izbeći doigravanje za Top osam. 

"Da bi se dobila Mađarska greške moramo da ispravimo, jako su neugodni protivnik i igraju požrtvovano i već smo pričali o ligi i igraju za najjače klubove tamo svi igraju Evroligu i u najgorem slučaju Evrokup i to na ozbiljnom nivou pa zaslužuju svaki respekt. Sve što su pokazali do sada je jako dobro i mi sa ovakvom igrom nemamo šta da tražimo. Bilo je pozitivnih stvari, sigurno, velika je razlika... S druge strane nismo igrali fenomenalno i čak smo bili malo slabiji iako smo u prvoj deonici napravili veliku razliku i onda one nisu igrale kako inače igraju. Sigurno ne može ovako, bolje da ne gledamo taj scenario i da ove stvari ispravimo na treningu. Od sedam, pet najvećih možemo da ispravimo", poručila je Marina Maljković.