Vesti iz košarke

Košarkašice Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva U18: Preko Poljske do Top 4

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2023 19:24
Košarkašice Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva U18: Preko Poljske do Top 4 FIBA

Najbolje košarkašice Srbije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva u kategoriji igračica do 18 godina, koje se održava u Turskoj, pošto su u četvrtfinalu bile bolje od Poljske - 75:65. 

Posle ne baš tako ubedljivog ulaska u duel i zabrinjavajućih minusa tokom prve (-7) i druge dekade (-6), izabranice Milana Vidosavljevića su preuzele konce utakmice u svoje ruke i kontrolisale dešavanja na parketu.

Nisu htele da dozvole sebi rezultatsku jurnjavu za rivalkama, kao što je bio slučaj protiv Finkinja u osmini finala, pa su vodile na poluvremenu, a u zadnju četvrtinu ušle s prednošću od pet poena (52:47). 

Nije, međutim, moglo bez drame, jer su vršnjakinje naših devojaka dale sve od sebe da ih stignu i prestignu, pa je sedam i po minuta pre kraja bilo 52:52, ali nisu otišle daleko od toga. 

Nije im to dopustila Katarina Knežević, sa 25 poena, uz četiri skoka, dve asistencije i jednu blokadu. A, istakle su se još Marija Avlijaš sa 15 poena, devet skokova i pet asistencija, Maša Buzić sa osam poena, Jovana Jevtović sa šest poena, kao ai 11 skokova i četiri blokade, te Jovanov sa pet poena i četiri asistencije.

Sledi duel sa Slovenijom, koja još ne zna za poraz na ovom šampionatu.