Vesti iz košarke

Nismo pokazale ni 50 odsto naših mogućnosti, ali ekstremno smo motivisane: Tina Krajišnik i "orlice" jedva čekaju duel za Olimpijske igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2023 20:45
Nismo pokazale ni 50 odsto naših mogućnosti, ali ekstremno smo motivisane: Tina Krajišnik i "orlice" jedva čekaju duel za Olimpijske igre FIBA

Podmlađena ženska košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je izgubila četvrtfinale Evropskog prvenstva i ostala bez titule sa prošlog EP, ali još nije ispala iz borbe za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Da bi nastavila kontinuitet nastupa na najvećem planetarnom sportskom takmičenju, odnosno otišla u kvalifikacije za OI, neophodno je da ove subote (14.45) pobedi iznenađujuće dobru Crnu Goru. 

Kapitenka Tina Krajišnik savršeno je svesna važnosti trenutka, a veruje da i ostali aduti selektorke Marine Maljković imaju istu želju da prošlost ostave iza sebe i svim silama udare na komšijsku selekciju. 

"Ne postoji veća motivacija trenutno za obe ekipe, od toga da imaš priliku da odeš na kvalifikacije za Olimpijske igre. Verujem da će obe ekipe biti ekstremno motivisane i da će odigrati dobru utakmicu. Što se tiče našeg tima, već sam pričala sa devojkama, da ne treba da gledaju na to šta je bilo, šta je moglo da bude. Naravno da smo svesne grešaka koje su se dogodile, ali moramo da gledamo napred. Idemo sa tim ciljem da dobijemo utakmicu koja vodi na u kvalifikacije za OI", kaže vođa "orlica" na terenu.

 

 

 

 

Košarkašica turskog Galatasaraja vodila je bitku sa svojom ekipom, ali i ispratila šta su Crnogorke radile od početka turnira u Sloveniji i Izraelu. I jedna i druga doživele su debakl pre svog meča, Srpkinje protiv Belgijanki (53:93), a Crnogorke u meču sa Francuskom (46:89). 

"Mentalna priprema uvek donosi prevagu, naročito posle teških i neočekivanih poraza. Zavisiće o toga kakva će energija biti na terenu. To će biti jedan od faktora, ne samo kvalitet i roster. Čestitala sam ekipi Crne Gore na svemu, iznenađena sam njihovom energijom i mentalitetom. Tim je znatno mlađi, jedno lepo osveženje za crnogorsku košarku i neku budućnost. Zato je važno da mi uđemo fokusirani u meč, jer je ekipa Crne Gore ta koja neće da odustane", istakla je kapitenka Srbije.

Iskusna košarkašica ima svoj stav i o dosadašnjim nastupima naših devojaka na kontientalnom šampionatu, ni nalik onima sa prethodna dva, kada su kolo vodile neke iskusnije i kvalitetnije igračice. 

"Naš identitet nije postojao, još uvek nismo odigrali utakmicu na kojoj smo se mi dobro osećale. Kao da dana s je neko zaključao, kao da nismo mogle da pokažemo ono što mi jesmo, što smo pokazivale na pripremnim utakmicama. Mnogo okolnosti su bile takve, mene je povreda omela. Mislimd a tim nije pokazao ni 50 posto svojih mogućnosti. Naš plan i dogovor je da uživao u sledećoj utakmici i pružimo ono što možemo. Mislim da smo i vredno radile i zaslužile, da budemo prema sebi poštene i prema Srbiji koju predstavljamo", smatra Krajišnik, čija su očekivanja bila da Srbija stigne makar do polufinala.