Vesti iz košarke

Treba da budemo sve fokusiranije, čekaju nas utakmice za medalju: Tina Krajišnik nada se visokom plasmanu na prvenstvu Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2023 08:33
Treba da budemo sve fokusiranije, čekaju nas utakmice za medalju: Tina Krajišnik nada se visokom plasmanu na prvenstvu Evrope MN Press

Najbolje košarkašice Srbije dobro guraju na Evropskom prvenstvu, pa su pobedama nad Turskom i Slovačkom došle u situaciju da u zadnjem kolu, protiv Mađarske, potvrde prvo mesto u D grupi i tako direktno odu u četvrtfinale.

Naročito su ubedljive bile u drugom kolu, mada je selektorka Marina Maljković posle trijumfa sa 38 poena razlike glasno ukazala na manjkavosti u igri, svesna da bi ih jači tim od slovačkog kaznio i tako poremetio odbranu titule sa prošlog EP.

"Možemo bolje, nismo na još uvek na nivou koji želimo. Dobro je što postoji rekcija svakog igrača, da uradi ono što se od njega traži. Nadam se da je trener zadovoljan, ali opet kažem ima mnogo toga da se popravi i da napreduje. Čekaju nas važne utakmice, nadam se one za medalju", (samo)kritična i zahtevna je i kapitenka Tina Krajišnik. 

U isto vreme, iskusna i trofejna košarkašica Galatasaraja vidi dovoljno pozitivnih i ohrabrujućih stvari u košarci sastava, u čijim redovima više nema trofejnog trilinga Sonja Vasić-Jelena Bruks-Dajana Butulija, a privremeno ni sjajne Ane Dabović.

"Treba da idemo iz utakmice u utakmicu i da budemo sve fokusiranije. Imamo svoj cilj, da budemo prve u grupi. Sledi dan za oporavak i pripremu te poslednje utakmice, mislim da smo neke stvari ispravili i u napadu i odbrani, mislim da nam i raspored ide na ruku".

Sledi duel sa Mađarskom, u kom Srbija želi i mora da ide po dva boda, jer bi s njima izbegla doigravanje za Top osam i dala sebi neki dan više odmora za sledeću fazu takmičenja u Sloveniji i Izraelu. 

"Videli smo Mađarsku i utakmice koje su odigrali, imaju dobar roster. Popunjeni su na svim pozicijama. Možda nemaju taj mentalitet što je možda naša prednost. Do nas je i treba da se fokusiramo na naš posao i da odigramo bolje nego protiv Slovačke", poručila je Krajišnik uoči sutrašnjeg meča u Ljubljani (15.00). 

Standings provided by Sofascore