Vesti iz košarke

Čekamo Evropsko prvenstvo s osećajem da smo napredovale: Tina Krajišnik optimista pred premijeru sa Turskom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.06.2023 16:35
Čekamo Evropsko prvenstvo s osećajem da smo napredovale: Tina Krajišnik optimista pred premijeru sa Turskom MN Press

Najbolje košarkašice Srbije pre dve godine osvojile su drugu zlatnu medalju na Evropskim prvenstvima u našoj istoriji, a ovog četvrtka utakmicom sa Turskom (15.00), u Ljubljani, kreću u odbranu te krune uzete u finalu sa Francuskom. 

Takmičenje organizuju Slovenija i Izrael, a "orlice" će sve duele D grupe igrati u prestonici bivše jugoslovenske republike, gde su stigle kao treće favoritkinje za prvo mesto, prema proceni stručnjaka iz Međunarodne košarkaške federacije. One same ne žele da se bave prognozama, jer im je bitnije u kakvoj su timskoj formi stigle na šampionat. 

"Pripreme su proletele, kao i svaki put bilo je i teških trenutaka i utakmica koje nisu ličile na ono što smo mi želele u tom trenutku. Ali, vremenom smo osetile naš napredak i generalno smo uspele da neke stvari popravimo. Drago mi je da sa takvim osećajem čekamo Evropsko prvenstvo. Na svakom takmičenju, prva utakmica je najvažnija i najteža i potpuni fokus je na toj utakmici. Najbitnije je da su sve igračice zdrave, potpuno spremne i fokusirane", smatra kapitenka Tina Krajišnik, jedna od pet osvajačica poslednje evropske titule u sadašnjem sastavu probranom po selektorskom ukusu Marine Maljković. 

 

 

Ona i još 11 manje ili više (ne)iskusnih devojala prvo će na crtu Turkinjama, a Krajišnik kao članica Galatasaraja iz prve ruke poznaje kvalitet ženske košarke u toj zemlji. 

"Očekujem težak meč, Turska je ekipa koju nikako ne treba potceniti. Dobro se poznajemo, njihove igračice igraju u dobrim klubovima koji igraju Evroligu. Pristupićemo maksimalno fokusirano i dati sve od sebe da ostvarimo tu prvu pobedu, jer bi nam to kasnije olakšalo put", obećava pun angažman 32-godišnja košarkašica Srbije, koja je prošle godine u izboru našeg Saveza proglašena za najbolju igračicu u tih 12 meseci. 

Posle Turske, naše dame će igrati sa Slovačkom i sa Mađarskom, sa željom da osvajanjem prvog mesta odu direktno u četvrtfinale, odnosno izbegnu doigravanje rezervisano za drugoplasiranu i trećeplasiranu selekciju iz svake grupe.