Vesti iz košarke

Brani titulu, ali treća u redu za zlato: FIBA odredila mesto Srbiji među pretendentima za evropski tron

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2023 17:14
Brani titulu, ali treća u redu za zlato: FIBA odredila mesto Srbiji među pretendentima za evropski tron MN Press

U Sloveniji i Izraelu 15. juna počinje prvenstvo Evrope za košarkašice, na kom će Srbija braniti titulu osvojenu pre dva leta na takmičenju čiji su domaćini bili Francuska i Španija. "Orlice" su tada u finalu bile bolje od Francuskinja, a sada ih prognozeri iz evropskog odeljka Međunarodne košarkaške federacije ne vide kao glavnog pretendenta na kontinentalni tron.

Da li zbog "penzionisanja" fantastične Sonje Vasić, povlačenja iz nacionalnog tima zaslužne kapitenke Jelene Bruks, porođaja fenomenalne Ane Dabović u međuvremenu ili nečeg drugog, tek ne daju im se šanse kao ostalima.

 

 

Konkretno, kao Španiji i Francuskoj, čije dame se u ovoj proceni najbolje kotiraju, dok su izabranice Marine Maljković ovog puta svrstane na treće mesto u redu za zlatnu medalju. Naravno, jedno je papir a drugo parket, pa će tek prva faza turnira nagovestiti da li će Srpkinje sačuvati primat u Evropi ili će ih neka druga selekcija svrgnuti sa evropskog košarkaškog Olimpa. 

Naše košarkašice takmičenje počinju u D grupi, čije je domaćin Ljubljana, a protivnice će im biti koleginice uz Turske (15. jun, 15.00), Slovačke (16. jun, 20.45) i Mađarske (18. jun, 15.00).