Vesti iz košarke

Boriša Simanić se vratio treninzima: Osećam se fenomenalno, pre desetak dana samo počeo i da šutiram

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2024 14:03
Srpski košarkaš, Boriša Simanić MN Press
Srpski košarkaš, Boriša Simanić

Srpski košarkaš Boriša Simanić se vratio treninzima, devet meseci nakon Svetskog prvenstva u Manili. On je na turniru protiv Južnog Sudana zadobio težak udarac, nakon kog je izgubio bubreg.

Simanić je gostovao u podkastu "Alesto" koji vodi Aleksandar Stojanović, gde je pričao šta se sve dešavalo u Manili. Ipak, ono što raduje sve jeste da se vratio treninzima i da se oseća odlično.

"Sada sam stvarno odlično, počeo sam i da treniram. Nekih više od mesec dana već radimo i zasad se osećam fenomenalno. U početku smo radili samo u teretani, da mišiće vratimo u funkciju, jer su bili zamrli skroz, ništa nisam smeo da radim sedam-osam meseci, zbog tih nalaza i svega, da se to očisti i onda sam krenuo da radim. U početku je to bila teretana, a onda smo iz nedelje u nedelju podizali intenzitet i pre nekih sedam do deset dana sam počeo i da šutiram", objasnio je Simanić.

Košarkaš Saragose je pričao i kako je su izgledali treninzi nakon oporavka.

"Kako izgleda trening? Uzme se pulsimetar, stavimo ga i onda gledamo tokom celog treninga kako se kreće puls. Ne smemo ni da preterujemo u početku, jer sam na traci odradio neka trčanja, brzu šetnju, digli smo puls na 150, 160 to je bilo sve u redu, tako im je pokazalo i rekli su to je to, ideš do ovoga i na treningu, ništa preko toga. Sve ide preko doktora Gage Radovanovića", rekao je osvajač srebrne medalje na Mundobasketu 2023. godine.

Simanić je takođe objasnio i kako mu je doktor Dragan Radovanović spasao život i kako mu je izuzetno zahvalan na svemu.

"Doktor Radovanović nikome nije ni rekao kakva je realna situacija, samo je par ljudi znalo u Savezu da mi je život bio ugrožen. Ja sam mu zahvalan i rekao sam mu to spasio mi je život u više navrata tamo. Prve noći je bio uz mene, oni su hteli da posle snimka sačekamo jutro, međutim, pošto je bubreg pukao bilo je veliko krvarenje i da se sačekalo ja ne bih ni dočekao jutro. Tek posle drugog snimanja videli su da sam izgubio dve litre krvi i da je operacija odmah morala da se radi. Da nije bilo Gage da ubrza bilo bi lezi ti gore i to je to", zaključio je Simanić.