Vesti iz košarke

Prvi meč Filipina obara rekord po broju gledalaca - Predsednik obustavio rad u školama i javnim institucijama

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.08.2023 08:30
Prvi meč Filipina obara rekord po broju gledalaca - Predsednik obustavio rad u školama i javnim institucijama MN Press

Jedan od domaćina Svetskog prvenstva u košarci, Filipini, odigraće danas prvu utakmicu na Mundobasketu i izvesno postaviti novi rekord po broju gledalaca.

Kako javlja izveštač Tanjuga iz Manile, organizatori protiv Dominikanske Republike očekuju dolazak između 50.000 i 55.000 navijača u Filipino Arenu, a da bi rekord "pao" predsednik države, Ferdinand Markos, suspendovao je rad u školama i javnim institucijama u delovima grada Metro Manila i Bulakan, kako bi obezbedio dolazak što više ljudi u dvoranu.

Predsednikova administracija je saopštila da je odluka o suspendovanju rada u školama i javnim institucijama zvanično stupila na snagu, ali da su izuzeti javni sektori čije dužnosti uključuju pružanje osnovnih i zdravstvenih usluga, pripremu i odgovor na katastrofe i izvođenje ključnih vladinih usluga.

Aktuelni rekord postavljen je 1994. godine na prvenstvu u Kanadi, kada je meč između Sjedinjenih Država i Rusije gledalo 21.616 navijača. Meč između Filipina i Dominikanske Republika, predvođene Karlom Entonijem Taunsom, igra se od 20 časova po lokalnom vremenu, odnosno 14 časova po srpskom.