Vesti iz košarke

Selektor Kanade veliki fan Svetislava Pešića: Jedan od najvećih trenera svih vremena, gledao sam kako osvaja Evropu sa Barselonom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2023 18:42
Selektor Kanade veliki fan Svetislava Pešića: Jedan od najvećih trenera svih vremena, gledao sam kako osvaja Evropu sa Barselonom Tanjug/AP Photo/Tatan Syuflana

Selektor kanadske reprezentacije Đordi Fernandez govorio je na konferenciji za medije o predstojećoj utakmici protiv Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva, koja je na programu u petak, 8. septembra.

"Srbija je sjajan tim. Vodi ih jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena (Svetislav Pešić). Gledao sam njegove ekipe kada sam bio dete, osvojio je prvu titulu sa Barselonom, ne sećam godine. Ima ogromno iskustvo, ono što nama fali, ali to stičemo ovde. Kao što sam rekao, bićemo bolji svaki dan, a danas smo bili bolji nego protiv Španije. Kada budemo igrali protiv Srbije, bićemo bolji nego danas", rekao je Fernandez.

Najveći deo posla protiv Slovenije odradio je Dilon Bruks, novopečeni košarkaš Hjustona, koji je pošteno "premlatio" Luku Dončića pod košem, da bi ga potom navukao da napravi dve tehničke greške.

"Mora da bude još bolji, potreban nam je. Ipak, mislim da su on i Dort najbolji odbranbeni igrači na Svetskom prvenstvu. Današnja utakmica je bila "defanzivna klinika" za Bruksa. Ako ne mislite da je tako, ne volite košarku", jasan je bio Ferandez.

Pohvalio je svoje košarkaše, a najveći akcenat bacio je na igrača Njujork Niksa Ar Džej Breta, koji je završio utakmicu sa 24 poena.

"U ovoj ekipi ima sedam momaka iz NBA lige, četvorica igraju na vrhunskom nivou u Evropi, a jedan je sa koledža. Kada smo to sklapali bilo je jasano da ćemo morati da podelimo poslove. Zbog toga sam ponosan na Ar Džej Bereta, mnogo nam pomaže, dominira u skoku, igra na vrhunskom nivou i jedan je od glavnih što smo pobedili danas", zaključio je Španac.

Polufinale Mundobasketa između Srbije i Kanade se igra u petak od 10:45 časova.