Vesti iz košarke

Jaka Blažič će navijati za Srbiju, Šej najavljuje novi izazov: Zaustavili smo Luku, slede "orlovi"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2023 16:53
Jaka Blažič će navijati za Srbiju, Šej najavljuje novi izazov: Zaustavili smo Luku, slede "orlovi" Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Neizvesnost oko pobednika poslednjeg četvrtfinalnog meča na Mundobasketu nestala je tokom treće ćetvrtine. Kanada je "dodala gas", Slovenci stali, pa je bilo jasno da će selekcija sa američkog kontinenta završiti u polufinalu.

Ipak, prvi deo igre protekao je u izjednačenoj igri, a baš u tim trenucima sudije su naprave nekoliko grubih grešaka na štetu Slovenije, kao i dozvolivši dosta grubu odbranu na Luki Dončiću. Sve to kao da je dodatno uticalo na Slovence, koji su se u nastavku meča više bavili suđenjem i sudijama nego dešavanjima na terenu.

Kanađani su znali da iskoriste priliku koja im se ukazala i prvi put u istoriji igraće u polufinalu Mundobasketa.

"Bili smo u egalu, Kanada je igrala čvrsto od starta i slomila nas u drugom delu. Suđenje su svi videli i neću da ga komentarišem. Dali smo sve od sebe i sada navijamo za Srbiju da pobedi i uđe u finale", rekao je posle utakmice Jaka Blažić.

Šej Džildžijis Aleksander bio je najbolji pojedinac na utakmici, ali su veliki doprinos dali i ostali igrači.

"Bila je dobra utekmica. Uspeli smo da zaustavimo Dončića, da učinimo da nije komforan u igri. Imali smo dobar ritam u drugom poluvremenu. Pred nama je novo izazov, a on se zove Srbija. Neće biti lako, ali verujem da Kanada može da pruži još jednu dobru partiju", rekao je NBA star.

Utakmica između Srbije i Kanade igra se u petak u jutarnjem terminu.