Nikola Jokić

Božićni spektakl NBA lige na Areni sport: Klasik u Los Anđelesu, Jokić i Nagetsi dočekuju raspucane Voriorse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.12.2023 17:25
Nikola Jokić Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić

Bogat dan za ljubitelje NBA košarke na Areni 1 Premium, gde ćemo prenositi tri utakmice sa "Božićnog spektakla" u sjajnom terminu, a, u centru pažnje biće druga utakmica večeri, susret Denvera našeg Nikole Jokića i Golden stejta (20:30, A1P).

Najpre će od 18:00 Niksi dočekati Milvoki u "Medison Skver Gardenu" i pokušati da im se osvete za poraz od pre dva dana. Zatim, sigurno, najzanimljivi susret za gledaoce iz Srbije, duel Nagetsa i Vorirorsa (20:30), dok je NBA klasik između Lejkersa i Bostona zakazan u 23:00. U nastavku programu igraju se još dve utakmice uz direktan prenos na Areni 1 Premium: Duel Majamija i Filadelfije (02:00), odnosno Finiksa i Dalasa (04:00).

Meč koji privlači najviše pažnje igra se u Koloradu, gde će Jokić i družina dočekati raspoložene i nepobedive Voriorse u poslednjih pet utakmica, koji i bez pomoći Drejmonda Grina, očigledno, sasvim dobro funkcionišu. Sistem sa Šarićem i Džeksonom-Dejvisom na unutrašnjim pozicijama, za sada, daje rezultata. A ostaje da se vidi kako će se pokazati protiv Nagetsa, koji uz Minesotu imaju jedan od najvećih "frontkortova" na Zapadu.
 

 

 

Fizikalije su na strani tima iz Kolorada, koji će sa Jokićem, Gordonom i Porterom imati prednost u reketu, pa se očekuje da će i Luni dobiti nešto veću minutažu. U poslednje vreme Stiv Ker više kombinuje Šarića i Džeksona-Dejvisa pod košem. Duo sa klupe koji se pokazao i više nego efikasan u proteklih pet utakmica. Naročito u pobedama nad Bostonom i Bruklinom, dok će glavno oružje Vorirorsa biti spoljna linija sa Tompsonom i Karijem

Sa druge strane, tim iz Kolorada ima prednost domaćeg terena, gde su na 13 utakmica ove sezone doživeli svega dva poraza. Po jedan od Hjustona (106:114) i Oklahome (117:118) kada su Marej i Gordon imali nešto skromnije partije. Ipak, forma Nagetsa je u uzlaznoj putanji u poslednjih osam utkmica. Igraju sve bolje na gostovanju, dok i dalje drže visok ritam kod kuće. U seriji su od četiri uzastopne pobede i pomenuta dva poraza su im jedina od kriznog perioda na startu meseca.

NBA liga

Njujork - Milvoki 18:00 (Arena 1 Premium)

Denver - Golden stejt 20:30 (Arena 1 Premium)

LA Lejkersi - Boston 23:00 (Arena 1 Premium)
 

 

Standings provided by Sofascore