NBA

Neću moći da budem uz reprezentaciju, ali tu sam da pomognem savetom: Darko Rajaković će imati burno leto

komentari (0)

Izvor: Tanjug

31.01.2024 10:42
Trener Toronta Darko Rajaković u razgovoru sa sudijom Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Trener Toronta Darko Rajaković u razgovoru sa sudijom

Trener košarkaša Toronta Darko Rajaković pohvalio je izdanje njegovog tima u duelu protiv Čikago Bulsa u kojem su Kanađani slavili 118:107.

Nakon ovog današnjeg trijumfa Reportsi se nalazi na 12. mestu na tabeli Istočne konferencije NBA lige sa 17 pobeda i 30 poraza, što je solidan rezultat imajućiu vidu da u ekipi ima mnog mladih igrača.

"Odigrali smo takmičarski dobru utakmicu. Na početku nismo odradili dobar posao, imali smo veliki broj izgubljenih lopti i to je dozvolilo protivniku da u tranziciji postigne veliki broj poena. Kasnije tokom utakmice bili smo sposobni da iskontrolišemo taj deo igre", rekao je Rajaković za RTS, a prenosi Tanjug, d abi zatim dodao:

"Ne želimo nikakvu reorganizaciju tima, imamo nekoliko mladih igrača, kao što su Imanuel Kvikli, Skoti Barns, Ri Džej Baret... Mi želimo da pravimo tim koji će svake godine da bude sve bolji i bolji."

Rajaković je rekao da će biti zauzet tokom Olimpijskih igara u Parizu, ali je istakao da će biti dostupan da pomogne reprezentaciji Srbije savetom ili podrškom.

"Obaveze ove sezone su mi takve da ću celo leto biti zauzet. Neću moći da se priključim, ali ako bilo kakvim savetom ili podrškom mogu da pomognem, tu sam za naš Savez.

Trener Toronta je potom biranim rečima govorio o srpskom treneru Dejanu Milojeviću, koji je preminuo 17. januara u 47. godini od posledica srčanog udara.

"Milojević je ostavio dubok trag, ne samo u košarci, nego u životima svih ljudi koje je upoznao. Uvek je svuda bio rado viđen i poštovan. Ogroman je gubitak za košarkašku javnost, ali najveći gubitak za njegovu porodicu i prijatelje i ljude koji su ga voleli", istakao je Rajaković.