NBA

Drama u Atlanti sa srećnim krajem za domaćina: Toronto pao sekund pre kraja, Bogdanović dao 24 poena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.01.2024 07:56
Bogdan Bogdanović i Tre Jang proslavljaju pobedu nad Torontom Tanjug/AP Photo/Miguel Martinez/Atlanta Journal-Constitution
Bogdan Bogdanović i Tre Jang proslavljaju pobedu nad Torontom

Vodila je Atlanta 124:123 na 12 sekundi pre kraja meča protiv Toronta i imala napada, ali je Tre Jang pokloni loptu kanadskom timu koji je preuzeo vođstvo na 7,4 sekundi do kraja. Isti igrač je potom preuzeo odgovornost i krenuo u prodor od svog koša do obruča rivala, a onda je i to promašio, da bi na odbijenu loptu naleteo Sadik Bej i zakucao je u koš za konačnih 126:125 za Hokse.

 

 

To je rezme dramatične završnice najzanimljivije utakmice NBA lige odigrane u noći između nedelje i ponedeljka na kojoj su jedan na drugog udarili bek domaćeg tima Bogdan Bogdanović i trener gostiju Darko Rajaković.

Kapiten nacionane selekcije Srbije je bio uspešniji i duel završio sa 24 ubačena poena i četiri skoka, kao i po dve ukradene lopte, asistencije i blokade, ali i pet izgubljenih lopti za 38 minuta provedenih na terenu.

On je tako bio treći najefikasniji igrač Atlante nakon Tre Janga koji je dao 30 poena i junaka susreta Sadika Beja sa četiri manje. dok su kod Reptorsa po 24 poena imali Skoti Barns i Džordan Nvor.

"Pogrešio sam i dozvolio rivalu da stekne prednost. To je bilo baš glupo sa moje strane i da smo izgubili niko ne bi bio kriv osim mene. Zato sam znao da moram nešto da uradim i preuzeo sam odgovornost u poslednjem napadu. Krenuo sam na koš rivala, ali sam promašio. Na sreću tu je bio Bej i zakucao. Hvala mu na tome", rekao je posle meča Jang.

Preostale dve utakmice jutrošnjeg programa nisu bile toliko zanimljive budući da je Orlando ubedljvo savladao Finiks 113:98, a Čikago bio bolji od Portlanda 104:96.

NBA liga

Atlanta – Toronto 126:125
Orlando – Finiks 113:98
Portland - Čikago 96:104

 

Standings provided by Sofascore