NBA

Ingram se igrao protiv Toronta: Postigao 41 poen i naneo novi poraz Darku Rajakoviću, Sabonis ekspresno do "tripl-dabl"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 08:33
Brendon Ingram na meču protiv Toronta Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert
Brendon Ingram na meču protiv Toronta

Bili su košarkaši Dalasa na šest utakmica lišeni pomoći Kajrija Irvinga koji je morao da pauzira zbog povrede, a sada kada se vratio na teren bio je najefikasniji u redovima tima iz Teksasa protiv Filadelfije - 118:102.

Prvotimac Maveriksa je ubacio 23 poena, a  uz to je imao i pet uhvaćenih lopti i osam asistencija, a Luka Dončić ga ja pratio u stopu sa četiri data poena manje.

Njima dovojci ovo je bila tek 23. utakmica u ovogodišnjem izdanju NBA lige da su nastupali zajedno od 50 koliko ih je Dalas odigrao, budući da su obojica imali velikih problema sa povredama.

U timu Filadelfije, naravno, nije bilo povređenog Džoela Embida koji će morati da ide na operaciju, a Seventisiksersi su izgubili 11. utakmicu bez svog najboljeg igrača, dok su samo četiri uspeli da pobede kada reprezentativca SAD nije bilo u timu.

Toronto koji sa klupe prdvodi srpski stručnjak, Darko Rajaković pretrpeo je novi poraz, ovoga puta od Nju Orleansa u gostima, a meč je prelomljen u trećoj četvrtini kada je Brendom Ingram pogodo pet vezanih trojki.

"Svi znamo da smo imali tešku utakmicu protiv Oklahome u kojoj smo pretrpeli poraz nakon dva produžetka, ali sve to je trebalo da ostavimo iza nas. Ovo je posao u kojem nikoga ne zanima šta ste uradili juče, a ono što su moji igrači prikazali danas je bilo neprihvatljivo Ovako se ne igra košarka u NBA ligi", vrlo oštar je bio srpski stručnjak.

Ingram je meč proti Reptorsa završio sa učinkom od 41 datog poena, šest skokova i devet asistencija i ubedljvio je bio najefikasniji igrač susreta, a ujedno je ostvario i svoj rekord sezone.

 

 

Klivlend je rutinski uspeo da savlada Sakramento 136:110, a meč je obeležio Domantas Sabonis koji je za samo 20 minuta i 29 sekundi uspeo da ostvari "tripl-dabl" učinak u dresu Kingsa koji je na kraju iznosio 12 poena, 19 skokova i 15 asistencija.

NBA liga

Šarlot – LA Lejkers 118:124
Klivlend – Sakramento 136;110
Filadelfija – Dalas 102:118
Atlanta – Klipers 144:149
Bruklin – Golden stejt 98:109
Nju Orleans – Toronto 138:100

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore