Evroliga

Janis Sferopulos: Da smo pogodili nekoliko šuteva...

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

20.03.2024 22:43
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde MN Press
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde

Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos, izjavio je posle utakmice sa Panatinaikosom da se njegov tim borio koliko je mogao, ali da je kvalitet gostiju iz Atine izašao na videlo.

PAO je u "Štark areni" pobedio 89:76 i sada nastavlja borbu za drugu poziciju pred plej-of Evrolige.

Sferopulos smatra da je njegova ekipa imala šanse, ali da ih nije iskoristila.

"Kao što ste videli, borili smo, pokušali smo da pariramo koliko smo mogli. Bilo je važno tokom treće deonice da spustimo razliku na šest-sedam poena, onda smo promašili nekoliko šuteva. Da smo ih pogodili ko zna šta bi bilo. Panatinaikos je sjajan tim, čestitam im, a za nas je veoma važno da pronađemo način da pobeđujemo u Evroligi".

Crveno-beli su u prvom poluvremenu primili 51 poen.

"Odbrana nam nije bila dobra i pokušaćemo da je popravimo u narednom meču", rekao je Sferopulos, čija je odbrana zaštitni znak.

O povređenim igračima:

"Nikada neću tražiti alibi u povređenim igračima. Imamo igrače koji su zdravi i boriću se sa njima do kraja. Svi znaju da nam fale mnogi igrači, ali to nije izgovor".

Dodao je grčki stručnjak da je početak prelomio utakmicu.

"Imali smo faulove ali ih nismo iskoristili, PAO je pogodio četiri trojke iz tranzicije. Početak je maltene odlučio utakmicu, teško je stići toliki zaostatak".

Za kraj, Sferopulos je istakao da je ABA liga sada prioritet, ali da će se ekipa boriti do kraja.

"Najvažnije je da radimo ka našim ciljevima. Borićemo se u Evroligi do kraja, ali nam je prioritet ABA liga, imamo još nekoliko utakmica da 'overimo' prvo mesto i o tome razmišljamo".