Evroliga

Džejlin Smit pohvalio navijače i poručio: Nisam pogrešio što sam došao u Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.02.2024 19:05
Košarkaš Partizana Džejlin Smit MN Press
Košarkaš Partizana Džejlin Smit

Košarkaš Partizana Džejlin Smit, uoči utakmice sa Efesom, dao je intervju za "Basket News" gde se dotakao brojnih tema. Od selidbe u Beograd iz Bolonje i života u srpskoj prestonici do nastupa u Evroligi, a izvojio je i koju reč o radu sa Željkom Obradovićem i popularnim "grobarima".

Za početak je rekao da nije napravio grešku što je došao u Partizan, budući da je Virtus daleko bolje rangiran od srpskog tima u Evroligi.

"Nisam razočaran. Želim sve najbolje momcima koji su u Italiji. Došao sam u Partizan da bih igrao, a igram kako-tako. Samo bih voleo da se moji bivši saigrači plasiraju na Fajnal for, to im želim. Nadam se da ću ih tamo sresti i pobediti ih. To bi bilo lepo", rekao je Smit.

Napravio je poređenje Partizanovih i Virtusovih navijača.

"Rekao bih da su navijači Bolonje niži nivo u odnosu na Partizanove. Naročito ako znate da su glavni navijači stvarno zaljubljeni u igru. Partizanovi su svi u tome, ne samo vođe ili oni najvatreniji navijači, već svi u hali, 20.000 ljudi. Takvi su kompletnu utakmicu. Bez obzira da li igramo dobro ili loše, Grobari su uz nas 24 sata dnevno."
 

 

 


Ovo mu je treća sezona u Evroligi. Pre Partizana i Virtusa, igrao je u Albi iz Berlina od 2021. do 2023. godine.

"Iz Bolonje sam otišao kako bih igrao više. Zasad nije tako. Ne igram, takva je situacija. Samo učim, upijam savete, hoću da budem deo tima i to je najveća stvar koju mogu da naučim ove sezone. Zahvalan sam što mogu da delim svlačinicu sa sjajnim igračima od kojih su neki bili deo ekipa kao što su Fenerbahče (Džejms Naneli), Milan (Kevin Panter i Zek Ledej) ili imaju iskustvo igranja u NBA ligi, poput Pi Džej Doužera i Frenka Kaminskog. Zato sam samo učim i gledam ih koliko su dobri. Znam da postoji još jedan nivo na kom sam bio i sadašnji."

Kompetativnost svih timova u Evroligi nikad nije bila veća.

"Uvek sam mislio da je Evroliga mešavina raznih igrača, ali sada imate timove iz donjeg doma tabele i one na vrhu, između kojih su male razlike. Svi se takmiče. To sam naučio u Bolonji, vidim i sad u Partizanu. Sada morate da pobedite, svi očekuju to."

Došao je u Partizan da bi igrao, ali prvo mora da se nametne treneru.

"Moram da se dokažem i pronađem svoj nivo igre. Pokušavam da se nametnem kao košarkaš koji može da pritiska rivale. Moram da pronađem način da se uklopim u tim koji vrvi od talenata u ofanzivnom delu i samo nam je potreban neko ko može sve da dovede na prave pozicije. To je ono što pokušavamo da radim na treninzima. Trener koji insistira na jednostavnim rešenjima. Kad sam stigao ovde shvatio sam da nisam baš atletski nastrojen. Ovde i ne pokušavam da šutiram trojke kao ranije, malo sam smanjio broj pokušaja. Igram jednostavnu košarku. Na najvišem nivou, kada pojednostavite igru, sve se čini daleko lakšim", zaključio je Smit.