Evroliga

Trener Virtusa zagonetan pred Partizan: Šengelija možda i zaigra u Bolonji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.02.2024 17:15
Trener Virtusa Luka Banki sa svojim igračima MN Press
Trener Virtusa Luka Banki sa svojim igračima

Trener Virtusa Luka Banki izneo je utiske pred meč 25. kola njegove ekipe i Partizana. Susret u Bolonji na programu je u petak od 20:30 časa. U prvoj utakmici duplog kola Evrolige, Partizan je izgubio u Monaku od istoimene ekipe 85:70, dok je Virtus u sredu poražen od Barselone ubedljivim rezultatom 84:57.

"Naravno da mi je žao zbog našeg nastupa. Barsa je tim koji pleni agresivnošću, a mi smo se mučili. Nismo ubacili više od 17 poena ni u jednoj četvrtini, a defanzivni učinak je bio veoma skroman, naročito u drugom kvartalu. Barselona je kontrolisala skok, a naša igra je bila puna oscilacija. Ne može se tako igrati protiv najboljih ekipa. Uvek je tako u Evroligi, ne sme se igrati ispod uobičajenog nivoa, a naš je dosad bio prilično visok", rekao je trener Virtusa.

Reprezentativac Srbije Ognjen Dobrić nedavno se vratio na parket, a prve minute posle povrede upisao je protiv Barselone.

"Funckionišemo dan po dan. Prethodnih meseci smo imali pregršt povređenih košarkaša, što utiče na našu pripremu. Dobrić je prvi put zaigrao nakon oporavka, a očekujemo i da nam Tornike Šengelija bude na raspolaganju vrlo uskoro."

 

 

Najbolji igrač Virtusa Tornik Šengelija, još uvek je neizvestan za meč sa Partizanom.

"Šengeliji je neophodno da uđe u ritam treninga i dostigne optimalnu formu, baš kao i Dobriću. Igračima je neophodan odmor, ali za to baš nemamo vremena – stalno putujemo i igramo. Nadam se da će Toko igrati protiv Partizana, ali duplo kolo je, imali smo samo jedan trening ove sedmice. Moramo da budemo oprezni sa tek oporavljenim igračima, bez obzira koja je njihova uloga u rotaciji."

Uoči meča u Bolonji, Partizan zauzima 10. mesto Evrolige sa po 12 pobeda i poraza, dok je Virtus na sedmoj poziciji sa učinkom 15-9.

Ovo će biti njihov drugi okršaj u sezoni, a prvi meč završen je pobedom Virtusa u Beogradu - 77:75.
 

 

Standings provided by Sofascore