Evroliga

Agonija u NBA ligi je završena: Filip Petrušev je novi košarkaš Olimpijakosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.11.2023 08:04
Filip Petrušev KK Olimpijakos
Filip Petrušev

Srpski košarkaški reprezentativac, Filip Petrušev napustio je Sjedinjene Američke Države i postao novi prvotimac grčkog Olimpijakosa i nastupaće u Evroligi.

Ono što se prethodnih dana naširoko pisalo konačno je dobilo i zvaničnu potvrdu, te je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde potpisao trogodišnji ugovor sa Pirejcima.

Petrušev se vraća u evropsku košarku nakon nekoliko meseci provedenih u NBA ligi, gde nije dobio status kakav kvalitetom zaslužuje.

 

 

Filip se tokom Letnje lige izborio za ugovor u Filadelfiji sa kojom je potpisao ugovor do 2025. godine, ali je za taj klub odigrao samo tri minuta u NBA ligi pre nego što je u velikoj razmeni sa LA Klipersima otišao u Los Anđeles.

Mađutim, nije se ni tamo zadržao dugo, budući da je odmah trejdovan u Sakramento, koji ga je potom prebacio u Razvojnu ligu.

Nije to nešto što je zadovoljavalo njegove apetite i odlučio je da se vrati u evropsku košarku, gde je pored Crvene zvezde sa mnogo uspeha nastupao i za Megu, odnosno Efes.

Srpski reprezentativac je prošle sezone u dresu crveno-belih prosečno beležio 10,7 poena i pet skokova po utakmici u Evroligi, a sa reprezentacijom Srbije je osvojio srebrnu medalju na Mundobasketu u Manili.