NBA

Zvanično: Filip Petrušev u Filadelfiji do 2025. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2023 16:44
Zvanično: Filip Petrušev u Filadelfiji do 2025. godine MN Press

Nakon odlične sezone u Crvenoj zvezdi, Filip Petrušev odlučio je da nastavi karijeru u NBA ligi, gde će od naredne sezone nositi dres Filadelfije, sa kojom je upravo potpisao ugovor. 

Predsednik košaraških operacija Seventisiksersa Deril Mori najavio je danas da će sa talentovanim srpskim centrom dogovorena dvogodišnja saradnja, ali nije otkrio detalje ugovora. Filip Petrušev odigrao je 72 utakmice za Crvenu zvezdu prošle sezone, gde je u proseku beležio 11 poena, pet skokova uz solidne procente šuta iz igre - 57.3 odsto.
 

 

 

U dresu beogradskog kluba imao je i nekoliko zapaženih uloga u Evroligi, gde je u sklopu 17. kola osvojio i MVP nagradu. Ali, najviše se istakao u domaćim okvirima, gde je pomogao Zvezdi da dođe do 23. titule prvaka Srbije, kao i do trofeja Kupa Radivoja Koraća.

Takvim nastupima privukao je pažnju Filadelfije, koja ga je pre dve godine izabrala kao 50. pika. Petrušev je na njihov poziv nastupao ove godine u Letnjoj ligi u Las Vegasu, gde je takođe imao odlične brojke. Beležio je 12.5 poena u proseku uz 61.1 odsto šut, što mu je bilo dovoljno da bezecuje NBA ugovor.