Vesti iz košarke

Crvena zvezda osvojila deveti Kup Radivoja Koraća: Mega četvrti put izgubila finale od crveno-belih

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 23:02
Crvena zvezda osvojila deveti Kup Radivoja Koraća: Mega četvrti put izgubila finale od crveno-belih MN Press

Prvi trofej ove sezone pripao je Crvenoj zvezdi Meridianbet. Košarkaši crveno-belih nadigrali su u finalu Kupa Radivoja Koraća Megu MIS 96:79 (22:23, 29:21, 27:21, 18:14) i tako deveti put u istoriji kluba osvojili "Žućkovu levicu" i prestigli Partizan po broju titula u nacionalnom Kupu.

 

 

Takođe, ovo je treća uzastopna godina da tim sa Malog Kalemegdana proslavlja trofej u Kupu. 2021. godine su u Novom Sadu takođe nadigrali Megu 73:60, a prošle sezone slavili su protiv Partizana 85:68.

Nema sumnje da osvojen Kup u potpunosti može da promeni tok sezone za crveno-bele, pre svega u Evroligi gde su i dalje u trci za Top 8 fazu, a prvi sledeći duel očekuje ih u petak protiv berlinske Albe.

Što se tiče same utakmice, ona je počela potpuno ujednačeno, obe ekipe su bile sigurne u napadu i dolazile su do lakih rešenja. Tek ulaskom Martina i Kampaca odbrana crveno-belih dobila je prepoznatljvu čvrstinu, i Zvezda je polako počela da gradi osetniju prednost.

U drugoj deonici tim sa Malog Kalemegdana postigao je čak 29 poena, ali je Mega bolje zatvorila prvo poluvreme i stavila do znanja da se neće lako predati.

 

 

Sa tim stavom talentovani puleni Marka Baraća započeli su treći kvartal, u jednom momentu prišli i na -4, ali dalje nisu mogli. Zvezda se razigrala, stvorila otvorene pozicije iz kojih je profitirao Ognjen Dobrić, pogodio dve trojke i doneo crveno-belima 13 razlike pred četvrtu četvrtinu.

 

 

Mirno je Zvezda privela duel kraju, uspešno je odbila svaki napad Mege i na kraju zaslueno osvojila Kup.

Najefikasniji večeras bio je Ognjen Dobrić sa 24 poena, Nemanja Nedović je dodao 20, Filip Petrušev 15, a Luka Mitrović 14.

Na drugoj strani istakli su se Malkolm Kazalon sa 15 i Aleksa Uskoković sa 13 poena.

 

Crvena zvezda - Mega

Hala "Čair"

Sudije: Vladimir Jevtović, Siniša Prpa i Stefan Čalić. 

CRVENA ZVEZDA: Vildoza 6, Kampaco 2, Marković, Lazić 3, Nedović 20, Dobrić 24, Petrušev 15, Bentil 6, Martin, Kuzmić, Mitrović 14, Lazarević 2.

MEGA: Milenković, Branković 14, Đulović, Rudan 4, Uskoković 13, Kazalon 15, Đurišić 7, Kovačević 13, Cerovina 7, Rori 6.