Vesti iz košarke

Duško Ivanović posle osvajanja prvog trofeja sa Zvezdom: Zasluženo nosimo "Žućkovu levicu" u Beograd

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.02.2023 00:08
Duško Ivanović posle osvajanja prvog trofeja sa Zvezdom: Zasluženo nosimo "Žućkovu levicu" u Beograd MN Press

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović imao je razloga za slavlje na konferenciji za medije posle pobede njegove ekipe u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Mege.

Šampion Srbije slavio je u Nišu rezultatom 96:79 i odbranio titulu osvojenu prošle godine, što je ujedno i prvi trofej crnogorskog stručnjaka na klupi beogradskog tima.

Zvezda je naišla na jači otpor gradskog rivala samo u prvoj četvrtini, a kako je utakmica odmicala, do izražaja je dolazila sve bolja igra branioca trofeja, koji je na kraju zabeležio ubedljivu pobedu.

"Čestitke svim igračima i stručnom štabu, svim ljudima koji rade u klubu, jer mislim da smo tri dana bili fokusirani protiv tri odlična protivnika i Borac i Partizan i Mega i da su svi igrači bili skoncentrisani i sasvim zasluženo nosimo ovaj trofej u Beogradu. Pohvalio bih atmosferu i naše navijače koji su pokazali da su sjajni", rekao je Ivanović.

 

 

Trener Zvezde objasnio šta je to što Kup čini drugačijim od ostalih takmičenja.

"Mislim da priprema nije bitna, Kup je drugačiji jer je na ispadanje. Ako nisi zaista fokusiran i ako nisi spreman da istrpiš da bi pobedio, a moraš da igraš dobro da bi osvojio. Mislim da je mentalni sklop najvažniji", rekao je trener crveno-belih.

Crvena zvezda je deveti put u istoriji kluba osvojila "Žućkovu levicu", po čemu je prestigla Partizan (8) po broju titula u nacionalnom Kupu.