NBA

Trener Filadelfije odveo Filipa Petruševa iz Zvezde: Igraće u NBA ligi naredne sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2023 01:11
Trener Filadelfije odveo Filipa Petruševa iz Zvezde: Igraće u NBA ligi naredne sezone MN Press

Trener Filadelfije Nik Nurs izjavio je večeras da će Filip Petrušev biti u rosteru Seventisiksersa naredne sezone, što znači da će Crvena zvezda ovog leta ostati bez svog centra. 

Momak iz Beograda, koga je Filadelfija 2020. godine draftovala kao 50. pika, pokušava da se domogne NBA scene preko Letnje lige, gde ove sezone beleži pristojnih 10 poena uz šest skokova u proseku, što je, izgleda, bilo dovoljno da unapredi svoj status u klubu.

Poziv je dobio od novog trenera Nika Nursa, koji je, gostovajući u jednom američkom podkastu, pravo niotkuda, otkrio svoje planove sa srpskim košarkaškem za iduću sezonu.

"Daćemo našim mladim igračima mnogo minuta. Džejden (Springer), Lu (King) i neki od tih momaka, Filip, koji će biti deo rostera ove godine... ali, mi takođe taktički pokušavamo da izgradimo nešto", rekao je između ostalog Nurs.

To praktično znači da će mladi košarkaš, koji je sa Zvezdom osvojio dva trofeja, napustiti klub sa Malog Kalemegdana posle samo jedne sezone. A, ukoliko se odluči da zaigra u NBA ligi, karijeru će graditi pored MVP-a Džoela Embida i šampionskog trenera Nika Nursa, koji je u svojoj debitantskoj sezoni na klupi Toronta 2019. godine osvojio prsten.
 

 

 

Filip Petrušev imao je jednu od najuspešnijih sezona u karijeri sa Zvezdom. Zapažene role imao je u Evroligi i na domaćoj sceni, gde je u proseku beležio oko 10 poena i pet skokova, da bi se očigledan napredak u igri video dolaskom Duška Ivanovića krajem prošle godine. Od tada je pod njegovom palicom izrastao u jednog od najkonstantnijh igrača Zvezde u defeanzivi, a sličan epitet zaslužio je i zbog zalaganja na ofanzivnom delu terena.