Evroliga

Petrušev stigao u Pirej: Treba mi malo vremena da se priviknem i onda želim da pomognem timu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.11.2023 11:48
Filip Petrušev Youtube/Printscreen
Filip Petrušev

Košarkaški klub Olimpijakos je objavio u ponedeljak kasno uveče da je postigao dogovor sa srpskim reprezentativcem Flipom Petruševim, a već ovog jutra bivši košarkaš Crvene zvezde je sleteo u Atinu.

On će sa klubom iz Pireja potpisati trogodišnji ugovor, a odmah po dolasku u glavni grad Grčke novinarskim ekipama je predočio šta očekuje od boravka u redovima kluba iz Pireja.

"Čast mi je što sam potpisao ugovor sa Olimpijakosom. To je odlučan tim, sa sjajnim navijačima, koji su u bratskim odnosima sa pristalicama Crvene zvezde i drago mi je što sam i dalje deo te porodice. Potrebno mi je malo vremena da se priviknem, tek sam stigao u Atinu, ali verujem da ću uskoro moći da zaigram, amislim d amogu da igram kao centar i kao krilni centar", rekao je Petrušev novinarima sajta www.sportal.gr.

 

 

Srpski reprezenetativac je tokom kratkog boravka u NBA ligi razgovarao i sa bivšim prvotimcem Olimpijakosa, Sašom vezenkom koji mu je bio saigrač u Sakramentu i on mu ispričao sve pohvalno o njegovom novom klubu.

"Razgovarali smo i rekao mi je da je Olimpijakos ozbiljan klib i da treba da dođem. Poželo mi je svu sreću. Tu je i Nikola Milutinov koji je moj saigrač iz nacionalnog tima, ali nas dvojica nismo pričali na temu mog dolaska u Pirej, jer se sve dogodilo veoma brzo. Ali jesam razgovarao sa Hasanom Martinom koji je moj dobar prijatelj i on mi je, takođe, rekao da obavezno dođem u Olimpijakos."

Nije želeo Petrušev mnogo da priča o tome šta se izdešavalo u NBA ligi, ali je naglasio da bi jednoga dana voleo da se vrati u Sjedinjene Američke Države.

"Događalo se mnogo toga, ali nije to bila moja krivica. Osetio sam kako sve to funkciniše, mnogo će mi značiti to iskustvo, a voleo bih jednoga dana da se vratim. Mlad sam igrač i ima vremena", rekao je Petrušev.