NBA

"Brada" je uspeo u svojoj nameri: Filadelfija trejdovala Hardena u Kliperse, sa njim ide i Filip Petrušev

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.10.2023 08:10
"Brada" je uspeo u svojoj nameri: Filadelfija trejdovala Hardena u Kliperse, sa njim ide i Filip Petrušev Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Pvrotimac Filadelfije, Džejms Harden uspeo je u svojoj nameri da napusti Seventisikserse i u nastavku sezone će nastupati u dresu Los Anđeles Klipersa, a sa njim će zajedno otići i srpski reprzentativac Filip Petrušev koji je odigrao samo tri minuta za ovaj klub, kao Pi Džej Taker.

Ovu vest, prvi je objavio poznati košarkaški novinar Adrijan Vojnarovski sa ESPN-a, koji gootovo nikada ne greši sa svojim informacijama.

 

"Brada" je već više meseci u ozbiljnoj zavadi sa predsednikom košarkaških operacija Filadelfije, Derilom Morijem i tokom leta, a čak i na početku nove sezone je jasno stavio do znanja da nema nameru da ostane u klubu.

Kada su videli da nema svrhe u ekipi ostavljati veterana koji ne doprinosi bukvalno ništa, čelnici Siksersa su pristali na trejd u Kliperse, a u suprotnom smeru će doći Markus Moris, Nik Batum, Robert Kovington i Kej Džej Martinli.

Odlaskom Hardena tim iz Los Anđelesa ostaje jedan od glavnih kandidata za visok plasman u NBA ligi, mada će sigutno trebalo malo vremena da se nekadašnji MVP lige uklopi u tim Klipersa.