Evroliga

Igrali smo katastrofa u odbrani: Aleksa Avramović locirao glavni uzrok neuspeha u Tel Avivu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2023 23:05
Igrali smo katastrofa u odbrani: Aleksa Avramović locirao glavni uzrok neuspeha u Tel Avivu MN Press

Aleksa Avramović bio je jedina svetla tačka u igri košarkaša Partizana u večerašnjem porazu od Makabija, ali strelac 24 poena u Tel Avivu nije hteo da sa medijima priča o svom učinku.

U komentaru učinka i utiska crno-belih u premijernom kolu Evrolige fokusirao se na timsku partiju. Posebno na stvari koje nije dobro radio i zbog čega je ostao praznih ruku na dalekom gostovanju. 

"Igrali smo katastrofa u odbrani, to je odlučilo pobednika. Imali smo previše izgubljenih lopti, mnogo lakih poena smo primili. Nismo bili defanzivno fokusirani, imali smo slabu agresivnost. To je to, ovo je teško gostovanje, iz ovoga možemo samo da izvučemo pouke, idemo na analizu”, rekao jer Avramović.

Trener Željko Obradović najavio je podrobnu analizu sa svojim stručnim štabom, dok je osvajač srebrne medelje sa Srbijom na Svetskom prvenstvu ovog leta glasno i jasno locirao glavni problem. 

"Generalno već znamo šta smo uradili loše, taj jedan od najvažnijih segmenata igre, odbrana u tranziciji nam je bila katastrofalna. Baš smo, baš bili loši. Baza, osnov svake odbrane je primiti što manje poena iz kontranapada, mislim da smo mi primili preko 20 sigurno. Nemam pojma. Ne možeš sa dobrim napadom i lošom odbranom, ne možeš da se nadaš pobedi. Ali glava gore", završio je Avramović, uz napomenu da dupke pune tribine i fantastična atmosfera u Makabijevoj dvorani nisu uticali na igru učesnika četvrtfinala prethodne EL.