Evroliga

Aleksa Avramović: Ulazimo maksimalno motivisani, znamo koliko je važan meč sa Bajernom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.02.2024 19:15
Košarkaš Partizana, Aleksa Avramović MN Press
Košarkaš Partizana, Aleksa Avramović

Košarkaš Partizana, Aleksa Avramović izjavio je da će igrači crno-belih ući maksimalno motivisani u meč sa Bajernom u 26. kolu Evrolige.

Tim Željka Obradovića će u četvrtak od 20.30 časova u "Štark areni" dočekati ekipu Bajerna iz Minhena.

"Dodatna motivacija nam nije potrebna, jer ćemo maksimalno motivisano izaći na duel protiv Bajerna. Imali smo četiri vezana poraza. Izgubili smo od Virtusa kada smo imali sve u svojim rukama, pogotovo nas je poraz od Splita poremetio. Znamo koliko nam znači uspeh ove sezone, tako da će duel sa Bajernom da bude izuzetno važan ka našem krajnjem cilju", izjavio je Avramović na konferenciji za medije.

"Moramo da imamo agresivnost u oba pravca, i u napadu i u odbrani. Moramo da verujemo u naš tim, bitno je samopouzdanje, da svi verujemo jedan u drugog. Ne kažem da to do sada nije bilo, ali moramo da podignemo na viši nivo", dodao je košarkaš Partizana.

 

 

Crno-beli se trenutno nalaze na 11. mestu na tabeli Evrolige sa 12 pobeda i 13 poraza.

"Prošle sezone smo sve utakmice koje su bile na klackalici dobijali, a ove godine nekako nam uvek pobede beže iz ruke. Mečevi protiv Mege i Igokee u ABA ligi... Zvezdu smo stigli i imali smo šut za pobedu... Nemam objašnjenje, nije lako... Mnogo puta smo loše ulazili u utakmicu. I onda se iscrpimo i psihički i fizički dok jurimo prednost rivala i stignemo do egala. Potrebna nam je ta energija od samog starta", istakao je Avramović.

Kapiten Partizana, Kevin Panter je izjavio da očekuje pobedu crno-belih.

"Moramo da sutra obavimo naš posao. Zapravo, nevezano za to, koja je utakmica u pitanju do kraja sezone, mi moramo da obavimo naš posao. To je pristup koji ćemo imati... Moramo da pobeđujemo u obe lige i to pod 'obavezno'. Moramo da izađemo iz situacije u kojoj smo, da steknemo samopouzdanje i da razumemo da je svaka utakmica važna ako želimo u plej-of Evrolige", naglasio je Panter. 

 

Standings provided by Sofascore