Vesti iz košarke

Igrali smo loše, moramo da shvatimo zašto se ovo dogodilo: Trener Partizana kritičan zbog poraza od Makabija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2023 22:47
Igrali smo loše, moramo da shvatimo zašto se ovo dogodilo: Trener Partizana kritičan zbog poraza od Makabija MN Press

Košarkaši Partizana potpuno su podbacili protiv Makabija, pa su se poraženi vratili iz Tel Aviva, neočekivano počevši sezonu 2023/2024. u Evroligi, takmičenju u kom su prošle sezone dogurali do Top osam. 

Trener Željko Obradović ostao je zatečen nekvalitetnom partijom svog tima, ozbiljno pojačanog u ovom letnjem prelaznom roku, što nije krio ni u razgovoru sa predstavnicima medija. 

"Imali smo plan kako da igramo večeras i bio je dobar plan. Realnost je nešto sasvim drugačija, spremali smo se na jedan, a igrali na potpuno drugi način... Naša ideja je bila da kontrolišemo napad, da ne ispaljujemo ishitrene šuteve, da ne dozvolimo Makabijevim igračima da se rastrče po parketu, da ne postižu lake poene i ne dolaze do ofanzivnog skoka. U prvom poluvremenu je sve bilo suprotno – imali su 18 asistencija, sedam ukradenih lopti, a mi smo imali sedam asistencija i osam izgubljenih lopti. Ispod našeg koša oba tima imala su po sedam skokova. Oni su ubacili 27 od 55 poena na poluvremenu iz tranzicije ili posle ofanzivnih skokova, što je previše", nabrajao je trofejni stručnjak. 

U jednom trenutku pojavila se tanušna nada u stizanje Izraelaca, ali to se nije desilo, jer "parni valjak" nije iskoristio ukazanu šansu da se prebaci na dobitni kolosek. 

"Posle toga smo imali nekakvu reakciju. Ali igrali smo loše. Kada igramo loše, onda je do trenera, treba da pogledamo snimak i shvatimo zašto se ovo dogodilo. Moraću da se konsultujem sa stručnim štabom, da vidimo šta nam je činiti, jer ovo što smo igrali večeras nije ono što mi želimo. Verujem da ovaj kvalitet ima kvalitet da bude bolji u odbrani i pametniji u napadu", zaključio je Obradović.