ABA liga

Evroliga je završena priča, Obradović ponovio: Primarni cilj je titula u ABA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2023 17:52
Evroliga je završena priča, Obradović ponovio: Primarni cilj je titula u ABA ligi MN Press

Košakaši Partizana okončali su evropski put porazom od Real Madrida u petoj utakmici plej-ofa elitnog takmičenja, pa se sada se okreću obavezama u AdmiralBet ABA ligi, gde ih sutra od 19 sati (Arena 1 Premium) očekuje prvi meč četvrtfinalne serije protiv SC Derbija.

Utiske pred duel sa podgoričkim timom sabrao je trener beogradskog kluba Željko Obradović, koji je još jednom istakao da je osvajanje regionalnog takmičenja jedan od glavnih ciljeva Partizana ove sezone.

"To je naš glavni zadatak i u u potpunosti smo posvećeni izazovima koji nas očekuju. Igramo protiv ekipe koja je pokazala da ne smemo da je potcenimo i koja je i ove i prošle sezone pokazala da ume da bude nezgodna", rekao je Obradović na konferenciji za medije u Beogradu.

Na pitanje da li je ekipa spremna da se "prebaci" sa Evrolige na ABA ligu, Obradović nema dilemu.

"Za mene je Evroliga završena priča, ni sa kim više ne pričam o onome što se desilo, svi smo se okrenuli novom cilju. Zamolio sam ljude iz stručnog štaba i igrače da se ne vraćamo na Evroligu i da razmišljamo samo o onome što nas čeka. Pretpostavljam da ćemo biti na nivou motivacije kao i do sada, a možda čak i motivisaniji, pogotovo jer su imali dosta dana da se pripreme. Poštujemo protivnika, ali želimo da krenemo pobedom počnemo plej-of", istakao je Obradović.

Na pitanje o kadrovskoj situaciji, osim ranije operisanog Alekse Avramovića, svi su ostali u stroju, čak i Uroš Trifunović koji je na trening izašao sa zaštitnom maskom na licu.

"Trifunović je dobio juče jedan udarac na treningu u žaru borbe, ali je spreman i biće u sastavu", dodao je trener Partizana.

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić smatra da je ekipa spremna za izazove u finišu regionalnog takmičenja.

"Vraćamo se na ABA ligu, što je i bio naš prevashodni cilj od početka sezone. Sutrašnji protivnik je u dva meča protiv nas ove sezone pokazao da ne smemo da se opustimo", dodao je Anđušić.

Prva utakmica četvrtfinala plej-ofa ABA lige između Partizana i SC Derbija biće odigrana sutra od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić". Drugi meč biće odigran 18. maja u Podgorici."