ABA liga

Partizan dočekuje SC Derby 15. maja: Evroliga je prošlost, crno-beli saznali kad kreću obaveze u plej-ofu AdmiraBet Aba lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 14:14
Partizan dočekuje SC Derby 15. maja: Evroliga je prošlost, crno-beli saznali kad kreću obaveze u plej-ofu AdmiraBet Aba lige MN Press

Četvrtfinalna serija AdmiralBet Aba lige između košarkaša Partizana i SC Derbija počinje 15. maja u Beogradu, a druga utakmica je na programu tri dana kasnije u Podgorici, dok će temrin potencijalne treće utakmice naknadno biti određen, saopšteno je iz sedišta regionalnog takmičenja.

Pobednik ovog duela, u kojem su igrači cron-belih veliki favoriti, sastaće se boljim iz susreta Cedevita Olimpija – FMP koji su do sada odigrali dve utakmice i trenutni rezultat je 1:1. Prvi meč u Ljubljani su dobili igrači slovenačkog tima, a drugi u Železniku prvotimci "pantera", pa će se "majstorica" igrati u subotu, 13. maja u glavnom gradu Slovenije.

Pre toga u polufinale AdmiralBet Aba lige su se plasirali igrači Budućnosti koji su bili bolji od Mega basketa, odnosno Crvene zvezde koja je u dve utakmice savladala Zadar.

Podsećanja radi, Partizan je svoje mečeve potiv ekipe iz Crne Gore morao da pomeri zbog obaveza u plej-ofu Evrolige protiv Real Madrida, koje su završene porazom u petoj utakmici u glavnom gradu Španije.