ABA liga

Obradović nakon plasmana u polufinale ABA lige: Odigrali smo mnogo bolje nego u prva dva duela

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.05.2023 22:48
Obradović nakon plasmana u polufinale ABA lige: Odigrali smo mnogo bolje nego u prva dva duela MN Press

Košarkaši Partizana su večeras savladali SC Derbi sa 112:83 i na taj način obezbedili plasman u polufinale AdmiralBet ABA lige.

Trener crno-belih, Željko Obradović, izjavio je da se njegova ekipa vratila prepoznatljivoj igri i zahvalio se navijačima na velikoj podršci:

"Pre svega čestitam ekipi Studentskog centra na svemu prikazanom u ovoj seriji. Mi smo odigrali mnogo bolje nego u prve dve utakmice, vratili smo se načinu na koji smo igrali tokom većeg dela sezone, sa mnogo više asistencija i boljim šutem", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Obradović se osvrnuo i fenomenalnu podršku, koju su igrači Partizana imali sa tribina:

"Moram posebno da istaknem navijače, 15 hiljada ljudi je došlo da nas bodri. To stalno pričam igračima, da ovo što će doživeti ovde neće nikad više, ako se i kad se odluče da odu. Navijači su tu i kad ide i kad je teško i to je ogromna stvar za sve nas", naveo je Obradović.

Partizan će u polufinalu plej-ofa ABA lige igrati protiv Cedevita Olimpije:

"Nadam se da ćemo biti spremni za Cedevita Olimpiju, oni su se pokazali kao jako nezgodan rival i moramo da budemo na visokom nivou. Nadam se da će serija početi u nedelju, zbog dešavanja u našoj zemlji, a druga utakmica čujem da će biti već u utorak jer i oni imaju nekih problema sa dvoranom. Ali to je normalan ritam za plej-of", dodao je Obradović.

O debitantu u ABA ligi, Savi Drezgiću, Obradović je rekao da može da bude dobar košarkaš:

"Drago mi je da je dobio priliku, ali nisam ga uveo da bi dao poene, već da bi osetio ekipu i atmosferu. Njegovo prirodno okruženje je sa njegovom generacijom, ali će sledeće sezone ići sa nama na pripreme, pa ćemo videti, verujem da ima kvalitet za nivo prvo ABA lige, a zatim i Evrolige", naveo je trener Partizana.

Na pitanje da li zna da li će Partizan igrati domaću ligu, Obradović je rekao da ne zna:

"Nemam pojma. Bavim se samo ABA ligom i prvom sledećom utakmicom. Kad se završi ABA liga, možemo da pričamo o tome", rekao je Obradović.

Trener Partizana je rekao da oporavak Alekse Avramovića teče dobro, ali da se ne zna kada bi plejmejker crno-belih mogao da se vrati na teren:

"Protivnik sam da se igrač vraća pre vremena. Oporavak teče dobro, videćemo da li će moći da nam pomogne u seriji protiv Cedevita Olimpije", zaključio je Obradović.