ABA liga

Bez drame u majstorici, Partizan deklasirao "studente": Protiv Cedevita Olimpije za finale ABA lige!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2023 21:54
Bez drame u majstorici, Partizan deklasirao "studente": Protiv Cedevita Olimpije za finale ABA lige! MN Press

Košarkaši Partizana pobedili su SC Derbi u majstorici četvtfinalne serije AdmiralBet ABA lige i obezbedili plasman među četiri najbolje ekipe u regionalnom takmičenju 112: 83 - (27:21, 30:17, 23:25, 32:20).

Za razliku od prva dva meča protiv "studenata", crno-beli su imali daleko lakši zadatak u odlučujućoj utakmici serije, gde su od starta zaigrali u visokom ritmu i na krilima sjajne igre u drugoj četvrtini, stekli visoku prednost na poluvremenu (57:38), koju su bez većih problema sačuvali do kraja.

Osim očigledne razlike u kvalitetu, ključ pobede srpskog tima leži u činjenici da su bili daleko sigurnije ruke sa distance, odakle su pogodili 57 odsto šuteva (17/30) naspram 29 odsto rivala (7/24). Uz to, imali su veći broj ukradenih lopti i asistencija, a kada se na sve to doda 20 izgubljenih lopti Podgoričana, u ranoj fazi meča postalo je jasno da će "studenti" pognute glave napustiti Arenu.

Posle ravnopravne igre u uvodnoj četvrtini (27:21), Partizan je do prve osetnije prednosti stigao sredinom druge deonice, kada je serijom sa distance poveo 47:31. Blistali su na terenu izabranici Željka Obradovića. Od šuta, do odbrane na perimetru. Sve je funkcionisalo u najboljem redu, a kada su gosti počeli da pokazuju "znake života" u finišu poluvremena, spreman odgovor imali su Naneli i Panter.
 


U sličnom ritmu igralo se i u nastavku utakmice. SC Derbi je solidnom unutrašnjom igrom (23/34 za dva) pokušavao da dođe do egala, ali je falio veći broj raspoloženih košarkaša. Tasić je pružio dobru rolu sa klupe, Pavlićević se lepo snalazio u ulozi organizatora igre. Drženjak je takođe imao dobre minute, ali jednostavno nisu mogli više protiv raspucane ekipe Željka Obradovića.
 

Najefikasniji na utakmici bio je Naneli sa 17 poena, Ledej i Smailagić dodali su po 14, Lesor je pomogao sa 13, dok je listu strelaca Podgoričana predvodio Tasić sa 14 poena.

Partizan će u polufinalu AdmiralBet ABA lige igrati protiv Cedevita Olimpije, dok drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i Budućnost.