Evroliga

Partizan osetio miris Fajnal fora, pa izgubio: Real se vratio posle "minus 18" i čekirao kartu za Kaunas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2023 23:21
Partizan osetio miris Fajnal fora, pa izgubio: Real se vratio posle "minus 18" i čekirao kartu za Kaunas MN Press

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju na Fajnal for Evrolige, budući da su u petoj utamci plej-ofa poraženi od Reala u Madridu - 94:98 (23:22, 32:17, 21:28, 21:30).

Od sigurne igre i ubedljivog vođstva od 18 poena prednosti crno-beli su došli do neizvesne završnice, a sve to zbog pada koncentracije na kraju treće deonice, kada su domaći uspeli da smanje na 76:69, odnosno starta poslednje četvrtine kad su poveli 86:83, što je bilo njihovo prvo vođstvo od rezultata 14:12.

Ćaćo Rodrigez je u tim trenucima sa 11 poena bio predvodnik povratka Madriđana, koji su krenuli furiozno na sve ili ništa i to je davalo rezultat. 

 

 

Govorio je trener Partizana posle poraza od Reala u četvrtoj utakmici da njegov tim u Madridu može da pobedi samo ukoliko bude popravio procenat šuta, pogotovo za tri poena, ali nije bi u pravu. Imao je njegov tim bolji procenat šuta za tri poen, ali to mu nije pomoglo.

Preciznije rečeno, pomagalo mu je 30 minuta, a onda je usledila rafalna paljba domaćih igrača i pobeda je ostala u Madridu.

Videlo se na delu koliko je Kevin Panter važan za ovaj tim Partizana i koliko je nedostajao ekipi trenera Željka Obradovića u trećoj i četvrtoj utakmici plej-of serije u kojima je bio kažnjen zbog tuče u drugoj utakmici.

Igrao je kapitenski, pametno, mirno i sa mnogo samopouzdanja, bez obzira što je meč počeo sa dva promašaja za tri poena, jer za igrača njegovog mentalnog sklopa to nije nikakva otežavajuća okolnost. Amerikanac sa srpskim pasošem nije odustajao, prihvatao je odgovornost i na kraju prvih 20 minta meča završio sa 16 poena, upravo onoliko koliko su crno-beli imali na kraju prve dve četvrtine – 55:39. 

Domaći igrači su bili nervozni, baš kao i njihov trener Ćuz Mateo, koji je konstantno vršio pritisak na sudijsku trojku, bunio se na svaku njihovu odluku, pa čak i kad je dobio tehničku grešku.

Real na ovoj utakmici nije mogao da računa na suspendovanog Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka koji je povređen, što se osetilo u njihovoj igri, a Valter Tavares je već sredinom prvog poluvremena dobio tri lične greške i to je mnogo ograničilo igru "kraljevskog tima".

 

 

Ubedljiva prednost i pogođena trojka Kevina Pantera na startu drugog dela povukli su crno-bele u srljanje. Bespotrebno su žurili i pokušavali što pre da uvećaju prednosti preleme meč, što je u jednom delu treće četvrtine dalo krila domaćim igračima, ali se situacija ponovo smirila. Kapten Partizana je preuzeo stvari u svoje ruke, razigravao saigrače i pogađao nove trojke i sigurnim korakom krčio put crno-belima ka Kaunasu.

Međutim, poslednja deonica igre donela je furioznu završnicu domaćih i potpuno neprepoznatljivu igru Partizana. Pokušavao je Kevin Panter da drži korak za raspucanim igračima Reala, ali nije mogao sam i Madriđani su postali prvi tim u istoriji Evrolige koji je uspeo da obezbedi plasman na Fajnal for nakon što je gubio 0:2 u seriji, a trener Partizana Željko Obradović je izgubio svoju tek drugu plej-of seriju za 32 godine bavljenja trenesrkim poslom.