Evroliga

Ćus Mateo posle novog trijumfa u Beogradu: Izvukli smo dve pobede, najvažnije tek sledi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2023 23:17
Ćus Mateo posle novog trijumfa u Beogradu: Izvukli smo dve pobede, najvažnije tek sledi MN Press

Trener Real Madrida Ćus Mateo govorio je na konferenciji za medije posle pobede njegovog tima nad Partizanom u četvrtoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige. Španski tim slavio je rezultatom 85:77 i izjednačio u seriji na 2:2, pa će se naredni učesnik završnog turnira odlučivati 10. maja u Madridu.

On se najpre osvrnuo na jučerašnju tragediju u školi u Beogradu, pa je onda govorio i o utakmici.

"Težak dan za sve srpski narod ali i španski narod jer ovo može svakom da se desi. Što se meča tiče, oni su fajteri, umeju da se vrate u meč što su i uradili. Povreda Deka je uticala na nas. Znali smo da će biti teško i da će biti dug plej-of. Znali smo da moramo da dobijemo u Beogradu i to dve utakmice. Morali smo da budemo hladne glave. Oporavili smo se i stigli prednost. Bili smo u fokusu iz minuta u minut", rekao je trener Reala.

Prokomentarisao je i igru svog tima.

"Od početka nismo baš mogli da ih stižemo, ali našli smo rešenje, koje je jako važno za nas, za mene je važno da smo gubili malo lopti, imali dosta skokova. Igrali dobro u napadu. Vrlo važno je igrati sa dobrim balansom u odbrani i napadu, što smo mi u većini meča i činili..."

Očekivanja u petom meču.

"I dalje je pred nama jak rival. Moraćemo da se fokusiramo ne samo na Pantera, nego na odbranu i napad. Teško je dobiti Partizan. Moramo sada da se fokusiramo na sledeću utamicu. Znam da će i sledeća utakmica biti isto će biti tesna. Ostaje nam da se oporavimo, povrede zalečimo. Dve pobede smo izvukli, moramo da mislimo na ono što dolazi", zaključio je Mateo.