Evroliga

Partizan igra na šampionskom nivou: Mateo Ćus tvrdi "vidi" crno-bele na Fajnal-foru Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.12.2023 17:32
Partizan igra na šampionskom nivou: Mateo Ćus tvrdi "vidi" crno-bele na Fajnal-foru Evrolige MN Press

Posle jučerašnje pobede nad Valensijom, Partizan je ostao u Španiji, jer već sutra u Madridu staje na crtu Realu u meču 16. kola košarkaške Evrolige (20.45).

Željan novih pobeda u najjačem kontinentalnom takmičenju klubova, jer ga je "krenulo", ali i revanša za prošlosezonski poraz na kraju borbe za plej-of sa "kraljevićima". Pet trijumfa u nizu daje mu pravo da bude optimista. 

 

 

Domaćinov trener, Mateo Ćus, svestan je momentuma crno-belih i zbog toga je u svom obraćanju španskim medijima izrekao niz pohvala za tim svog kolege Željka Obradovića. 

"Partizan je trenutno u odličnoj formi sa košarkašima, koji igraju na visokom nivou. Kao tim zaista igraju dobro. Oni su tim koji igra veoma inteligentno i perfektno čita sve situacije koje im donose prednost na terenu. Partizan je poslednjih nekoliko utakmica sjajno razradio mnogo taktičkih opcija", rekao je Mateo, prenosi zvanični sajt kluba.

 

 

Realu će ovo biti druga vezana utakmica sa srpskim timovima, jer je juče savladala Crvenu zvezdu u Beogradu. 

"Partizan je mnogo napredovao u odnosu na početak sezone. Za mene je ovo najteža utakmica od svih sa kojima ćemo se suočiti narednih dana, zato što Partizan igra na šampionskom nivou. Partizan želi da bude šampion i da se plasira na Fajnal-for. Sigurno će biti tamo zbog doslednosti, koju svakodnevno pokazuju i zbog potencijala ekipe i njihovog trenera", dodao je strateg aktuečnog šampiona Evrope. 

Real je prvi na tabeli Evrolige sa 14 pobeda i jednim porazom, dok je Partizan na četvrtoj poziciji sa devet trijumfa i šest poraza.

 

Standings provided by Sofascore