Vesti iz fudbala

Real pobedio Milan, Anćeloti hvali Belingema: On će biti naš glavni igrač sledeće sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2023 09:56
Real pobedio Milan, Anćeloti hvali Belingema: On će biti naš glavni igrač sledeće sezone AP Photo/Ashley Landis

Fudbaleri Real Madrida savladali su Milan 3:2 u prijateljskoj utakmici tokom turneje u Sjedinjenim Američkim Državama i trener Karlo Anćeloti veruje da je to dobar pokazatelj da će ovo biti uspešna sezona za njegovu ekipu.

Italijanski stručnjak je još pre nekoliko dana izjavio da veruje kako ova ekipa, uprkos odlasku kapitena Karima Banzeme, ima veći kvalitet nego prošlogodišnja, što se, po njegovm mišljenju, pokazuje i na tereu.

 

 

"Pred nama je dugačak proces prilagođanjava promenama koje su se dogodile u timu tokom prelaznog roka, ali mislim da su igrači počeli da usvajaju nove ideje", rekao je Anćeloti koji je posebno pohvalio engleskog reprezentativca Džudija Belingema:

"Džudi je odličan igrač, to smo oduvek znali zbog čega smo ga i angažovali, jer smatram da je on neko oko koga bi trebalo da se vrti naša igra naredne sezone. On je neko ko može da odgovori različitim sistemima igre, ali mislim da je najprirodnije da bude 'desetka', budući da se u toj ulozi najbolje snalazi. međutim, ako zatreba može d aigra pos trani i bude 'lažna devetka'. Videćemo kako će sve to izgledati", rekao je Anćeloti.

Iskusnu stručnjak je naglasio da rezultat u prirpemnim utakmicama nije toliko važan, već da je suština u tome da igrači usvajaju njegove zamisli i da polako počinju da shvataju šta se od njih traži. Ukoliko se u tom razvoju događaja pobedi polufinalista Lige šampiona, onda je to samo dokaz da ekipa dobro prihvata sve ono što se od nje traži.