Vesti iz fudbala

Remi Vojvodine i Borca na "Karađorđu": Čumić pogodio za vođstvo, Pejović za izjednačenje u 90. minutu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2023 22:19
Remi Vojvodine i Borca na "Karađorđu": Čumić pogodio za vođstvo, Pejović za izjednačenje u 90. minutu Twitter/FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine su danas na svom "Karađorđu" remizirali sa banjalučkim Borcem rezultatom 1:1 (0:0) u prijateljskoj utakmici koja je trebalo da bude odigrana juče, ali je pomerena zbog nevremena.

Novosadski tim više u sastavu nema Mirka Topića, standardnog centralnog vezistu koji je potpisao za Famalikao, kao ni mladog Uroša Kabića, uskoro novog fudbalera Crvene zvezde. Od "novih" lica, na desnom boku je delovao Andrija Radulović. Takođe, šef stručnog štaba Novosadađana, Radoslav Batak, nije mogao da računa na povređene Asmira Kajevića i Stefana Vukića.

Sa druge strane, Borac je takođe imao nekoliko pojačanja i to dobro poznata ljubiteljima domaće Superlige. U sastavu tima iz Banjaluke bili su tek pristigli Ranko Jokić, Stefan Fićović i Milan Makarić, kao i Nikola Pejović koji je od ranije u klubu.

 

 

Do vodećeg gola Vojvodina je došla preko kapitena, Nikole Čumića u 54. minutu. Talentovani ofanzivac je odlično šutirao sa distance i savladao protivničkog golmama.

Baš kada se činilo da će "stara dama" zabeležiti drugu pobedu na pripremama, s obzirom na to da je sve osim jedne utakmice završila nerešenim ishodom, Borac je stigao do izjednačenja. Igrao se 90. minut kada je malopre pomenuti Nikola Pejović glavom sproveo loptu u mrežu domaćina za konačnih - 1:1.

Sastavi: 

VOJVODINA (4-3-3): Carević (od 79. Toroman) – Lazarević (od 79. Bjeković), Crnomarković (od 69. Jeličić), Traore (od 79. Tanjga), Antonijević (od 69. Bukinac) – Zukić (od 78. Jovanović), Milosavljević (od 69. Miletić), Nikolić (od 62. Busnić) – Radulović (od 45. Vukčević), Malbašić (od 32. Baraj), Čumić (od 69. Ivanović)

BORAC BANJALUKA: Ćetković, Kvržić, Ćelić, Jokić, Erera, Predragović, Barski, Mihajlović, Kortes, Blagaić, Čavić. Igrali još: Terzić, Fićović, Makarić, Pejović, Bišek, Đekić, Vuković