Vesti iz fudbala

Vojvodina odigrala nerešeno sa Ocelulom: "Lale" naplatile bolje drugo poluvreme

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 19:47
Vojvodina odigrala nerešeno sa Ocelulom: "Lale" naplatile bolje drugo poluvreme MN Press

Fudbaleri Vojvodine remizirali su sa Ocelulom u svom prvom pripremnom meču ovog leta, igranom na slovenačkom Pohorju - 2:2 (0:1), a do pozitivnog rezultata došli su boljom igrom u drugih 45 minuta. 

Prvo poluvreme pripalo je doskorašnjem članu druge rumunske lige, boljem u svakom mogućem smislu te reči, jer je ofanzivivniji, konkretniji i opasniji fudbal naplatio zasluženim vođstvom, dok su Novosađani okvir gola ciljali tek posle pola sata igre i imali nesreću da gol Vukića bude poništen zbog ofsajda. 

"Lale" su u rezultatski minus oterani pogotkom Bodisteanua, čiji je precizan udarac sa 18 metara u 35. minutu bio nerešiv za golmana Carevića. U nastavku su crveno-beli zaigrali otresitije, u jednom trenutku su zatresli i stativu, ali su posle nekoliko promašaja kažnjeni preko Sirjana. Busnić je pogrešio, Oktavijan proigrao potonjeg strelca, a on zatresao nepokrivenu mrežu (62). 

Sabrala se Vojvodina posle šoka, digla na noge i uzvratila udarac. Posle samoi dva minuta, Vukić je dugu loptu Carevića glavom prosledio do Malbašića, a on sam izašao na golmana i pogodio dalji ugao. U 73. minutu pao je konačan rezultat, a pravično izjednačenje bilo je delo Čumića.

U trku je primio dugu loptu, pa potom pogodio dalji ugao iskosa sa leve strane (73). Sledeću proveru Vojvodina će imati 8. jula, kada će joj izazivač biti slovenački Aluminij. Sve u cilju pravljenja prave forme za novu sezonu, koja za Novosađane počinje prvim mečom drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, protiv APOELA 27. jula na Kipru. 

Danas je seriju pripremnih mečeva počeo i Napredak, čiji su fudbaleri u Sloveniji odigrali nerešeno sa Istrom iz Pule - 1:1 (1:1).