Superliga Srbije

Čumić i Nikolić srušili Novi Pazar i overili Vojvodini peto mesto u Mozzart bet Superligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2023 17:52
Čumić i Nikolić srušili Novi Pazar i overili Vojvodini peto mesto u Mozzart bet Superligi MN Press

Vojvodina je pobedom nad Novim Pazarom na "Karađorđu" 2:0 (0:0) odbranila peto mesto u Mozzart bet Superligi i zakazala istom rivalu "sastanak" u 31. kolu plej-ofa -  na istom mestu. U veoma dinamičnoj utakmici, Novosađani su sve rešili u uvodnim minutama nastavka meča kada su Nikola Čumić i Uroš Nikolić postigli dva majstorska pogotka i skrojili ishod. Pazarci su ostali šesti i udaljili su se od mesta koje vodi u Evropu.

Novosađani su bili agilniji i u prvom delu, imali su i veći posed lopte i više prilika, ne i dobru završnicu, pa se na poluvreme otišlo bez golova. Igralo se otvoreno na obe strane, Uroš Nikolić je imao dva veoma dobra pokušaja, iskosa sa leve strane i posle slobodnog udarca, ali golman Slavković je u oba navrata odlično odbranio te pokušaje. 

Novi Pazar je preko Majdevca u 29. minutu imao zicer, s tim da najbolji strelac tima nije bio dovoljno odlučan u odsudnom trenutku i šutirao je u spoljni deo mreže. I na kraju, u nadoknadi vremena Filip Malbašić je dobro ispratio centaršut, ali sa tri metra loptu je glavom uputio pravo u Slavkovića.

Nikola Čumić bio je prilično "tih" u prvom delu, ali je pokazao kvalitet na startu drugog dela. Nanizao je krilni igrač dvojicu rivala, a zatim sa dvadesetak metara poslao loptu u sam donji ugao gola Slavkovića za vođstvo Vojvodine 1:0. Krenuo je Novi Pazar na "sve ili ništa" i ubrzo je bio kažnjen. Uroš Nikolić je iskoristio prazan prostor, kada je stigao na 16 metara imao je tri rešenja i izabrao najbolje. Tehničkim udarcem matirao je Slavkovića i utro put "lalama" pobedi.

Mogao je domaćin do trećeg gola posle šanse i šuta Malbašića, ali i gosti da se pogotkom vrate u meč. Majdevac je efektno zatresao mrežu Carevića, ali je gol bio poništen zbog ofsajda, da bi Lazarević nakoliko minuta kasnije uspeo na desetak metara od gola da izblokira najboljeg strelca Pazara. Bilo je do kraja još prilika ne i golova, poslednju je propustio Čumić u prvom minutu nadoknade. Vojvodina je nastavila niz nepobedivosti na "Karađorđu" koji traje 17 mečeva.

Mozzart Bet Superliga, 30. kolo

Ponedeljak

Mladost Lučani – Mladost GAT 0:0

Crvena zvezda – Radnički 1923 2:0 (1:0)
/Vigo 6, Mitrović 80/

Kolubara – Spartak 2:1 (0:0)
/Điranović 58, Ilić 72 - Đurasović 47/

Utorak

Vojvodina – Novi Pazar 2:0 (0:0)
/Čumić 47, U. Nikolić 52/

Čukarički – Partizan 18.00 (TV Arena 1 Premium)
Voždovac – TSC 18.00 (TV Arena 2 Premium)

Sreda

Radnički Niš – Javor 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Radnik – Napredak 18.00 (TV Arena 1 Premium)