Superliga Srbije

Zvezda sigurna i protiv Borca, Jovan Šljivić je ozbiljan kapital

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2023 19:47
Zvezda sigurna i protiv Borca, Jovan Šljivić je ozbiljan kapital FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je tačku na prvi deo priprema na Zlatiboru stavila pobedom nad Borcem iz Banjaluke 2:0 (1:0). Iz potpune kontrole igre tokom svih 90 minuta, crveno-beli su slavili pogocima Stefana Mitrovića i Vladimira Lučića, a više od 1.500 navijača u poslednjih 20 minuta imala je priliku da vidi i najveća pojačanja Žan Filipa Krasa i Petera Olejinku. Nisu njih dvojica imali priliku da se iskažu, ali je najjači utisak ostavio mladi vezni igrač Jovan Šljivić, asistent za drugi gol.

Trener srpskog prvaka Barak Bahar odlučio se u velikoj meri na sastav iz prvog kontrolnog meča sa selekcijom grada Užica (3:1), uz nekoliko izmena. Ivanić je u postavi zamenio povređenog Kataija, šansu je od starta dobio desni bek Kosta Nedeljković, a Strahinja Eraković je zaigrao uz kapitena Aleksadnra Dragovića.

Bukvalno iz prve ofanzivne akcije Zvezda je povela. Komplikovali su defanzivci Borca prilikom izbacivanja lopte iz peterca, loptu je Mujatović odložio do Stefana Mitrovića koji se odlučio na udarac sa šest metara. Lopta se od stative i leđa golmana Ćetkovića otkotrljala preko gol linije. 

Crveno-beli su kontrolisali meč, nisu dozvoljavali gostima da ih ugroze, ali sem pokušaja Kange i Stamenića sa distance nisu stvorili neku veću priliku, pre svega jer se i Borac dobro branio.

Ulaksom Jovana Šljivića, Zvezda je postala opasnija. Mladi vezni igrač je pokazao da s pravom na "Marakani" tipuju na njega, jer je stvorio prvo zicer Stefanu Mitroviću (neuspeo pokušaj asistencije Mijatoviću), a zatim je omogućio Vladimiru Lučiću da se upiše u strelce. Izvanredno je video utrčavanje krilnog napadača, poslao je odličan centaršut i egzekucija je bila laka u 69. minutu.

U poslednjih 20 minuta, trener Bahar je na teren poslao Žan Filipa Krasa i Petera Olejinku. Najveća pojačanja crveno-belih su pokazali tehnički kvalitet, ali nisu imali prilike i da ugroze gol Banjalučana.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra se vraćaju u Beograd, a već drugog jula će put Sankt Peterburga na završni deo priprema gde će odigrati tri kontrolna meča protiv Zenita, Nefčija i Fenerbahčea. U avionu bi trebao da se nađe i Emanuel Late Lat, napadač Atalante.

Crvena zvezda - Borac BL 2:0 (1:0)

Stadion: "Radomir Antić" u Užicu.
Sudija: Predrag Simić.
Strelci: Mitrović u 8, Lučić u 69. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Nedeljković, Dragović, Eraković, Rodić - Stamenić, Kanga - Prucev, Ivanić, Mitrović - Mijatović. Igrali su još: Vasiljević, Vigo, Milunović, Leković, L. Nikolić, Ado, Mijailović, Šljivić, Olajinka, Lučić, Kraso.

BORAC BL: Ćetković, Kvržić, Račić, Jokić, Pejović, Predragović, Fićović, Blagaić, Lukić, Kortez, Hrelja. Igrali su još: Pavlović, Dojčinović, Sušić, Pišek, Terzić, Mihajlović, Čović, Vuković, Marčetić, Kovačević, Samardžija.