Vesti iz fudbala

Trener Bajerna Tuhel u maju imao tajni sastanak sa Harijem Kejnom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 15:09
Trener Bajerna Tuhel u maju imao tajni sastanak sa Harijem Kejnom Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Saga oko transfera Harija Kejna iz Totenhema u Bajern i dalje traje, ali "Bild" donosi danas ekskluzivnu priču u kojoj se kaže da je trener Tomas Tuhel, sa tadašnjim sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem, u maju bio gost kapitena Totenhema u njegovoj kući u Londonu!

Kaže se da je Tuhel oduševio Kejna, izneo mu je planove i sve što bi bilo vezano za njega i tada je dobio zeleno svetlo od igrača. Njih dvojica su u stalnom kontaktu i sve je sada u pregovaračkim rukama čelnika Bajerna. Totenhem je odbio prvu ponudu od 70 miliona evra, Bavarci znaju da predsednik Danijel Levi neće ni razmatrati drugu ako ne iznosi 100 miliona evra.

Al Ahli zove Sadija Manea

Sadio Mane ne razmišlja o odlasku iz Bajerna, ali je dobio poziv prijatelja i bivšeg saigrača Bobija Firmina da mu se priduži u Al Ahliju. Klub iz Saudijske Arabije nudi Senegalcu platu od 25 miliona evra, mada on malo manje zarađuje u Minhenu.

"Bild" navodio da je Kejn rekao Tuhelu da "želi da dođe u Bajern kako bi mogao da osvoji Ligu šampiona" i da mu je taj san preči o novca. Kapiten "pevaca" ima ugovor sa klubom još godinu dana, ne bi da ga produžava i sanja Bajern. Bavarci mu nude 22 miliona evra platu, što je maksimum kluba, ali i sjajne bonuse sa kojima bi, ukoliko ih ostvari, postao najplaćeniji igrač u istoriji kluba.

Tuhel je postao nervozan jer se još uvek nije ušlo u konkretnije pregovore sa Totenhemom, ali stalnim kontaktima drži Kejna veoma blizu klubu. Trebalo bi očekivati da naredne nedelje Bajern krene odlučnije u finiš "operacije Kejn".