Vesti iz fudbala

Propalo iznenađenje: Slika statue Harija Kejna objavljena pre nego što je postavljena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2024 21:50
Hari Kejn će uskoro dobiti i statuu u Londonu Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Hari Kejn će uskoro dobiti i statuu u Londonu

Hari Kejn, napadač Bajerna, dobiće svoju statuu u Čingfordu, delu Londona gde je i odrastao, ali njena slika je ugledala svetslost dana pre nego što je i postavljenal, piše "BBC".

Propalo je iznenađenje za žitelje londonskog dela Čingfrod jer je na društvenim mrežama objavljena statua Harija Kejna pre nego što je i postzavljena.

Savet Voltam Foresta je odobrio po 7.200 funti 2019. i 2020. godine za izradu statue tadašnjeg igrača Totenhema, sada napadača Bajerna i kapitena selekcije Engleske i ona se od tada čuva u skladištu. Savetnica Ema Best je istakla da će statua Harije Kejna biti postavljena u narednim mesecima i da je "razočarana što su fotografije objavljene na društvenim mrežama, pa će tako izostati pun doživljaj.

 

 

Još u februaru je otkriveno da se statua čuva u skladištu, a predstavlja Kejna kako sedi na zelenoj klupi sa loptom na kolenu. Statua, koju su inicirali građani, a savet je prihvatio i uložio sredstva za njenu izradu, prvobitno je trebalo da bude postavljena na nadzemnoj stanici Čingford. Međutim, "Transport London" je taj predlog osporio zbog bezbednosnog rizika.

Zato se i odužilo vreme postavljanja statue, a ni Ridžvej Park nije bio prihvaćen iz istih razloga. Statua stoji u skladištu, a za to vreme Hari Kejn cepa mreže u Bundesligi i Evropi.