Vesti iz fudbala

Krstajić nakon remija u Litvaniji: Moja selekcija je vrlo mlada, ništa ne može preko noći

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2023 09:30
Krstajić nakon remija u Litvaniji: Moja selekcija je vrlo mlada, ništa ne može preko noći Tanjug/AP Photo/Mindaugas Kulbis

Fudbaleri Bugarske su u subotu u Kaunasu remizirali sa selekcijom Litvanije (1:1) i trenutno se nalaze na poslednjem petom mestu grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Selektor balkanske selekcije, Mladen Krstajić, istakao je da je njegov tim imao priliku da trijumfuje i upiše tri boda, ali da nije bio dovoljno agresivan:

"Prvih 15 minuta bilo je malo konfuzno za nas. Imali smo tokom utakmice po više od 20 udaraca ka golu i kornera, neke od tih situacija morali smo da rešimo na bolji način. Mogli smo da postignemo i drugi gol, ali je trebalo da budemo agresivniji. Bilo je neophodno da rivala više pritisnemo u početnih 15 minuta utakmice. Nismo očekivali da primimo onakav gol posle kornera. Posle smo počeli da igramo bolje, ali na kraju je rezultat to što se računa", rekao je Krstajić.

On je napomenuo da je njegova ekipa veoma mlada i da će joj biti potrebno vremena za neki bolji rezultat

"Ova ekipa je mlada, u proseku ima 22 godine i normalno je da u nekim situacijama ne igraju najbolje. Ne može ništa da se napravi preko noći. Gruev se dobro snašao u ulozi beka koja mu je nova. Igrali smo ofanzivno, bili smo favoriti i konkretniji tim. Došli smo po tri boda, ali smo i pored dosta šansi odigrali nerešeno. Videćemo kako ćemo se boriti sa Srbijom. Uradiću sve kako bih momke rasteretio i psiholoki pripremio za taj susret", podvukao je Krstajić.

Podsetimo, Srbija će u utorak od 20.45 (TV Arena 1 Premium) gostovati Bugarskoj u Razgradu u okviru četvrtog kola kvalifikacija za EURO 2024.