Vesti iz fudbala

Fiorentina zakazala borbu sa Interom za trofej Kupa Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2023 22:55
Fiorentina zakazala borbu sa Interom za trofej Kupa Italije Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP

Fiorentina će se 24. maja boriti sa Interom za trofej Kupa Italije. Ono što je bilo izvesno sinoć, kada je Inter eliminisao Juventus, dobilo je potvrdu večeras jer Fiorentina na svom "Artemiju Frankiju" nije dozvolila Kremonezeu da ugrozi prednost iz prvog meča od 2:0. Na kraju je u revanšu bilo 0:0.

Fiorentina je u Kremoni slavila 2:0 i revanš je trebalo da bude formalnost. Iako su mediji najavljivali neki "šaren" sastav, sa Lukom Jovićem u špicu, trener "ljubičastih" Vinčenco Italijano je izveo najbolju postavu u ovom času jer nije želeo da mu se ponovi scenario od meča sa Lehom u Ligi konferencija kada je umalo od gotovog napravio veresiju.

Dominirali su domaćini, imali su kontrolu meča, ne i neke značajnije prilike, sem onog udarca Nikole Milenkovića u 16. minutu. Kremoneze ipak više misli o nemogućoj misiji opstanka u Seriji A nego o finalu Kupa, pa se čini da nisu imali preteranih ambicija. Odradili su domaćini i drugi deo, mogao je Kabrala da pogodi mrežu gostiju, ali ništa nije umanjilo slavlje navijača jer su "ljubičasti" posle devet godina ponovo u finalu Kupa Italije.

Kup Italije, revanš mečevi polufinala

Sreda

(1:1) Inter - Juventus 1:0 (1:0)
/Dimarko 15/

Četvrtak

(2:0) Fiorentina - Kremoneze 0:0

Finale

Inter - Fiorentina 24. maj