Vesti iz fudbala

Kup Italije na TV Arena sport: Fiorentina na pragu finala, Kremoneze se nada čudu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2023 16:06
Kup Italije na TV Arena sport: Fiorentina na pragu finala, Kremoneze se nada čudu Guliver/Matteo Papini

Do kraja Kupa Italije za 2023. godinu ostale su još dve utakmice, jer je branilac trofeja, Inter, preko Juventusa otišao u finale i čeka ishod večerašnjeg revanša drugog polufinala da vidi da li će 24. maja igrati sa Fiorentinom ili Kremonezeom.

Posle prvih 90 minuta, "viola" je značajno bliža cilju, jer je golovima Artura Kabrala i Nika Gonzalesa, 5. aprila, slavila u gostima. Upisavši, u tom trenutku, devetu vezanu pobedu u svim takmičenjima. 

U međuvremenu je pokvarila učinak, pa je od (ukupno) pet utakmica Serije A i Lige konferencije dobila samo prvi duel sa Lehom iz Poznanja, u prvoj polovini četvrtfinalnog dvomeča. Uz dva remija i dva poraza u ostala četiri susreta. 

Pre samo četiri dana ostala je bez ičega u goleadi sa Moncom (2:3), pa srpski reprezentativci Nikola Milenković i očekivani povratnik u startnih 11, Luka Jović, sa ostalima hoće kambek na pobednički kolosek. I impuls pred završnicu Serije A, gde se nalaze na 10. mestu.

Kremoneze tek ima problema, pa bi već viđenom putniku u Seriju B eventualna eliminacija favorita sa "Artemio Frankija" bila ravna sedmici na lutriji. 

Kup Italije, revanš mečevi polufinala

(1:1) Inter - Juventus 1:0 (1:0)

/Dimarko 15/

(2:0) Fiorentina - Kremoneze 21.00 (TV Arena sport 2)