Vesti iz fudbala

Fiorentina na korak do finala Kupa Italije: Artur Kabral i Niko Gonzales blistali u Kremoni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2023 22:57
Fiorentina na korak do finala Kupa Italije: Artur Kabral i Niko Gonzales blistali u Kremoni Tanjug/Spada/LaPresse via AP

Fudbaleri Fiorentine su na korak do plasmana u finale Kupa Italije, u prvom meču polufinala savladali su u gostima Kremoneze rezultatom 2:0 (1:0). Bio je to deveti trijumf u nizu ekipe iz Firence u svim takmičenjima.

Napadači "ljubičastih" Artur Kabral i Niko Gonzales bili su glavne figure na utakmici, mogli su do vrha da napune mrežu domaćina. Pored nekoliko promašenih šansi, Kabral je bio strelac vodećeg gola, a iznudio je i penal koji je Niko Gonzales realizovao za 2:0.

U 13. minutu Gonzales je grudima spustio loptu Arturu Kabralu koji je oštro šutirao za malo pored gola. Malo kasnije Biragi je centrirao sa leve strane, odlično je skočio Brazilac i udarcem glavom efektno zatresao mrežu - 0:1.

Niko Gonzales je potom bio u šansi, a već u naredom ataku i Biragi kome je nakon prodora Niko Gonazelesa dodao loptu.

U 70. minutu Dodo je sa leve strane nabacio loptu, a glavom je zahvatio Artur. Golman Kremonezea Sar je odbranio, da bi je u peterac vratio Džonatan Ikone, a šut Artura rukom zaustavio štoper Emanuel Aivu.

VAR proverom je  utvrđeno da je bio penal, Aivu je isključen, a Niko Gonzales pogodio sa 11 metara za 2:0. Luka Jović igrao je od 83. minuta u Fiorentini, Aleksa Terzić je bio na klupi, a Nikola Milenković nije bio u protokolu zbog suspenzije.

Kup Italije, prvi mečevi polufinala

Utorak

Juventus - Inter 1:1 (0:0)
/Kvadrado 83 - Lukaku 90+5 pen/

Sreda

Kremoneze - Fiorentina 0:2 (0:1)
/Kabral 21, Gonzales 71p/

Revanši se igraju 26. i 27. aprila