Vesti iz fudbala

Finale Kupa Italije na Areni: Fiorentina želi da osvoji krunu, Inter da je sačuva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2023 10:00
Finale Kupa Italije na Areni: Fiorentina želi da osvoji krunu, Inter da je sačuva Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Rimski "Olimpiko" je rasprodat, Inter večeras (21.00, TV Arena Premium 2) želi da odbrani krunu osvojenu prošle sezone u glavnom gradu Italije, a Fiotentina želi da mju je skine i domogne se prvog trofeja posle 2001. godine.

Interu će ovo biti 15. finale Kupa Italije, osvojio je osam trofeja, dok će Fiorentinau 11. finalu pokušati da se domogne sedmog pehara, a prvog posle 2001. godione kada je nadigrala Parmu.

Teško je reći o je favorit večeras, jer su ova dva tima igrala promenjivo u Seriji A, ali briljirali u Kupu Italije i Evropi - izborili se za dva finala: Inter će se 10. juna boriti protiv Mančester sitija za trofej Lige šampiona, a "ljubičasti" iz Firence tri dana ranije sa Vest Hemom za peha Lige konferencija.

U dva ligaška meča takoće je egal. Inter je slavio u Firneci 4:3, a Fiorentina na "Đuzepe Meaci" 1:0. Kada je Kup Italije u pitanju, Inter je u poslednja tri okršaja uspevao da eliminiše Fiorentinu (2010. - 1:0, 1:0, 2020. - 2:1, 2021. - 2:1 pp).

Što se sastava tiče, mediji veruju da će Vinćenco Italijano na teren poslati 11 igrača koji su izneli poslednje uspehe, sa Nikolom Milenkovićem u postavi, ali bez Alekse Terzića i Luke Jovića. Simone Inzagi će verovatno dati šansu Samiru Handanoviču u Kupu kao i do sada, a usled lakših povreda Mktarijana i Džeka na teren bi trebalo od starta da zaigraju Marselo Brzović i Romelu Lukaku.

Mogući sastavi:

Fiorentina: Teraćano - Dodo, Milenković, Kvarta, Biragi - Amrabat, Kastrovili - Ikone, Bonaventura, Niko Gonzalez - Kabral.

Inter: Handanovič - Darmian, Aćerni, Bastoni - Damfris, Brozović, Čalhanoglu, Barela, Dimarko - Lukaku, Lautaro Martinez.