Vesti iz fudbala

Inter u finalu Kupa Italije, Dimarko srušio Juventus

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

26.04.2023 22:55
Inter u finalu Kupa Italije, Dimarko srušio Juventus Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Fudbaleri Intera nadigrali su Juventus minimalnim rezultatom što im je bilo dovoljno da se plasiraju u finale Kupa Italije u kome će igrati sa boljim iz sutrašnjeg duela Fiorentina - Kremoneze (prvi meč 2:0).

Odmah na početku meča se videlo da su "nero-azuri" "naoštreni" da večeras izađu kao pobednici. I u 15. minutu su i uspeli da dođi do pogotka. Halkan Čalhanoglu je proigrao Nikola Barelu koji je potom uputio savršen pas između defanzivaca Juventusa a Federiko Dimarko rutiski savladao Matiju Perina.

Posle primljenog gola i Juventus se otvorio, ali se čini da su opet bolje šanse imali domaćini. A Edin Džeko je čak i postigao gol koji je bio poništen usled ofsajda koji je prethodnio sjajnom golu reprezentativca BiH.

Svoje prilike su imali i Marcelo Brozović i Romelu Lukaku, ali ih nisu iskoristili, a Juve ni da te promašaje kazni, te će "Stara dama" ove sezone ostati bez ijednog trofeja.

Zanimljivo je da je Inter prošle godine osvojio Kup, a u finalu je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao upravo Juventus, koji je sada po prvi put u istoriji izbacio u polufinalnoj fazi takmičenja.