Vesti iz fudbala

UEFA odredila sudije za EURO: Nema srpskih arbitara među 19 "glavnih"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2024 14:26
Danijele Orsato sudi na EURO Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Danijele Orsato sudi na EURO

Srbija će igrati na UEFA EURO 2024. godine, ali na najvećoj evropskoj smotri fudbala neće biti i srpskih arbitara, bar ne među onima na terenu. UEFA je odredila 19 glavnih arbitara i među njima se ne nalazi, kako se kod nas očekivalo, Srđan Jovanović.

Najcenjeniji arbitar iz Srbije u UEFA dobijao je proteklih godina veoma zahtevne mečeve u takmičenjima pod okriljem UEFA, ali je za EURO preskočen. Među sudijama 18 su iz Evrope, a jedan je iz Argentine (Fakundo Teljo), a na osnovu ugovora UEFA i KONEMBOL od pre nekoliko godina.

 

 

Na listi glavnih arbitara nalaze se: Artur Soareš Dijaš (Portugal), Hesus Hil Manzano (Španija), Danijele Orsato, Marko Gvida (Italija), Ištvan Kovač (Rumunija), Ivan Kruzliak (Slovačka), Klemon Turpan, Fransoa Letesije (Francuska), Simon Marčinjak (Poljska), Halil Umut Meler, Danijel Zibert, Feliks Cvajer (Nemačka), Glen Niberg (Švedska), Dani Makeli (Holandija), Majkl Oliver, Entoni Tejlor (Engleska), Sandro Šerer (Švajcarska), Slavko Vinčić (Slovenija) i Fakundo Teljo (Argentina).

Neki od arbitara su već odredili pomoćnike (Gvida, Makeli, Marlinjak, Oliver, Tejlor. Orsato, Šerer), neki će naknadno, a čekaju se i arbitri za VAR sobu.