Vesti iz fudbala

Novi ispit za Srđana Jovanovića: Sudi duel Italijana i Engleza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2023 11:46
Novi ispit za Srđana Jovanovića: Sudi duel Italijana i Engleza MN Press

Najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović dobio je još jednu potvrdu da je u samom kremu sudija u UEFA jer je delegiran da sudi derbi meč "C" grupe kvalifikacija za EURO 2024. godine između Italije i Engleske u Napulju. Biće ovo novi duel dva finalista EURO 2020. godine

Zajedno sa najbližim saradnicima Urošem Stojkovićem i Milanom Mihajlovićem, te Novakom Simovićem kao četvrtim arbitrom, elitna srpska četvorka će izvesti u četvrtak od 20.45 časova dve velike selekcije na stadion "Dijego Armando Maradona".

 

 

Ne mnogo posla u Srbiji, a znatno više u Evropi, imao je Jovanović ove sezone. Bio je akter pet mečeva Lige šampiona, zaključno sa duelom Intera i Portoa u osmini finala, vodio je jedan susret Lige Evrope, dva u kvalifikacijama za LŠ i LE, te dva duela u UEFA Ligi nacija prošle godine. Uz to sudio je tri utakmice u šampionatima Saudijske Arabije i UAE.

U svetu je sudio 13 mečeva, a u Srbiji samo 10: devet u Mozzart bet Superligi i derbi Mozzart bet Prve lige Srbije između Železničara i Grafičara.