Vesti iz fudbala

Ivica Kralj posle uspeha kadeta u Amsterdamu: Omladinska škola Partizana je ozbiljna priča

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2024 19:27
Ivica Kralj sa kadetima i trenerom Ćetkovićem FK Partizan
Ivica Kralj sa kadetima i trenerom Ćetkovićem

Posle uspeha postignutog na Ajaks kupu u Holandiji, gde su kadeti Partizana zauzeli drugo mesto pobedivši na tom putu ekipe Ajaksa, Mančester Sitija i Anderlehta, za igrače i članove stručnog štaba, na čelu sa trenerom - Đorđijem Ćetkovićem, upriličen je mini-prijem u Humskoj.

Ivica Kralj, sportski direktor Partizana pohvalio je igru kadeta Partizana, a posebno šefa struke Đorđija Ćetkovića.

Ovo je uspeh koji sam ja lično i očekivao. Poznajući trenera Ćetkovića, kao i celokupan stručni štab, prateći njihov rad, znao sam da imaju kvalitet. Videli smo sa kojim ekipama su igrali i da su bolji od njih. Simbolika cele priče je da su dve najbolje škole u Evropi - Partizan i Ajaks, igrale finale. Omladinska škola je veoma ozbiljna priča - omladinci su igrali Ligu šampiona, dok smo prvi na tabeli u skoro svim selekcijama. Ovim putem bih pohvalio sve trenere i celokupno rukovodstvo omladinske škole", rekao je Ivica Kralj, sportski direktor Partizana. 

Igračima je Kralj poželeo sreću, ali i naglasio da bi ovaj uspeh morao da im bude motiv više da u budućnosti pružaju još bolje igre. 

Još jednom, naši igrači su pokazali pravo lice Partizana! U ime svih nas u klub, želim da se našim kadetima zahvalim na svemu. Uvek će imati našu punu podršku, što se tiče kvalitetnog rada, a i samog prvenstva i turnira u inostranstvu". 

FK Partizan

 

 

Šef stručnog štaba kadeta - Đorđije Ćetković je takođe preneo svoje utiske sa turnira u Holandiji, ali i izneo viđenje o trenažnom procesu i mogućnosti za napredovanje:

Velika je čast i zadovoljstvo što smo, deo Partizana. Meni je posebna čast što sam trener ovih dečaka koji su izneli teret izuzetno teškog turnira. Nisu verovali da mogu da urade neke stvari, jer igrati protiv Mančester Sitija i Ajaksa (dva puta) - nije mala stvar! Mislim da oni i dalje nisu svesni svojih kvaliteta. Omladiska škola radi dobar posao. Pokazali smo to, ne samo kroz ovaj turnir, nego i kroz nekoliko turnira na kojima je ova generacija igrala. Na turniru u Abu Dabiju smo igrali protiv Sportinga, gde smo i pobedili. Sporting je bio i na ovom turniru, ali je ispao. Ovi dečaci zaslužuju ozbiljan respekt od svih ljudi u klubu. Oni treba samo da rade!"

Naglasio je Ćetković i koliko je bitan odnos igrača i trenera, posebno u mlađim kategorija. 

"Važno je da slušaju trenere (bilo da smo to u pitanju mi, ili neki drugi trener naredne godine). Siguran sam da ovi dečaci imaju sjajnu budućnost! Statistika koja je prikazana u Holandiji pokazuje da su učesnici tog ključnog turnira pretežno igrači koji igraju ozbiljan nivo fudbala. Voleo bih da oni sutra svi igraju u velikim klubovima, ali mogu da kažem da bih bio srećan i ako im fudbal bude posao od kog mogu da žive. Znam sam da su na dobrom putu, da od fudbala mogu da žive i oni i njihove porodice. Velike čestitke svima koji su bili u Holandiji! Naravno, i onima koji nisu bili, zato što smo svi mi tim i oni su deo ekipe", ponosno je istakao Ćetković.

Partizan se trenutno se nalaze na drugom mestu Kadetske lige Srbije sa bodom, ali i utakmicom manje od prvoplasirane ekipe.